Blog

Laserbehandeling

Laserbehandeling: voor het verwijderen van een tatoeage

Antwoorden op vragen over tatoeages met laserbehandeling verwijderen

Staat de naam van uw ex-partner nog op uw lijf getatoeëerd? Heeft u vooraf niet erg lang en goed nagedacht over het laten plaatsen van een tatoeage, of vindt u hem achteraf eigenlijk gewoon lelijk? Veel mensen hebben tegenwoordig tatoeages en sommigen krijgen spijt en willen er van af. Maar hoe kunt u eigenlijk uw tatoeage veilig laten verwijderen? Is het pijnloos? En kunt u hierna weer een nieuwe tatoeage op die plek plaatsen. Wij vertellen het in dit blog.

Kan uw tatoeage verwijderd worden?

Een tatoeage is in principe een blijvende versiering op uw lichaam die met inkt in de middelste huidlaag wordt gezet. De reden: de bovenste huidlaag vernieuwt zichzelf steeds, waardoor de inkt in deze huidlaag al na ongeveer 28 dagen zou verdwijnen. Ook in de middelste huidlaag vervaagt een tatoeage wel, maar daar zal hij nooit helemaal verdwijnen. Maar wat als u er dan uiteindelijk toch vanaf wil? Gelukkig kunt u uw tatoeage laten verwijderen met speciale een speciale laserbehandeling.

Hoe gaat een tatoeage verwijderen?

Voor het verwijderen van een tatoeage met laser zijn een aantal laserbehandelingen nodig. Sommige tatoeages hebben meer behandelingen nodig dan andere tatoeages. Dit is sterk afhankelijk van het soort inkt, de kleur en de grootte van een tatoeage.

Is een tatoeage verwijderen pijnloos?

Een tatoeage verwijderen is niet pijnloos, maar zeker niet pijnlijker dan het laten zetten van een tatoeage. De pulsen van de laser zijn weliswaar heet, maar slechts van korte duur, waardoor u als het ware kleine schokjes voelt.

Kunnen alle tatoeages verwijderd worden?

Bijna alle tatoeages kunnen met een laserbehandeling verwijderd worden. Soms kan het helaas zo zijn dat een tatoeage niet 100% verwijderd kan worden. Dit is bijvoorbeeld wanneer de inkt synthetische stoffen bevat. Dan ziet u na de behandelingen nog een lichte waas. Maar meestal lukt het wel voor 100%. U kunt dan na de behandeling roodheid of korsten op de huid zien. Dit is een natuurlijke reactie van uw huid op de laserbehandeling.

Uw tatoeage laten verwijderen bij Derma Kliniek

Wilt u met een laserbehandeling een tatoeage verwijderen waar u spijt van heeft? Neem dan contact op met een huidspecialist bij u in de buurt die uw met een laserbehandeling kan helpen om u van uw blijvende herinnering af te helpen.

Heeft u goede of slechte ervaringen met het laten verwijderen van uw tatoeages? Wij horen ze graag. Wil u uw verhaal met ons delen via het contactformuliercontactformulier op onze website? We zijn u zeer erkentelijk!

Luxe jacuzzi kopen

Alles wat u moet weten over een whirlpool

Wat is een whirlpool?

Een whirlpool wordt ook wel een luxe bubbelbad of jacuzzi voor binnen genoemd. Ideaal als u na een dag werken even heerlijk wilt ontspannen. In het bad kunt u namelijk genieten van ontspannende massagestralen die u een echt wellnessgevoel gaat geven. Als u last heeft van uw spieren en gewrichten, dan kan een whirlpool echt een uitkomst bieden dankzij de water- en luchtmassages. In dit blog leest u alles over het gebruik van een whirlpool en het effect op de gezondheid.

Heerlijk ontspannen dankzij hydromassage

Doorgaans kunt u bij een whirlpool genieten van een waterstraalmassage, ook wel hydromassage genoemd. Op de bodem en aan de zijkanten van het bad bevinden zich jets. Uit deze jets komen waterstralen. Het is dan wel aan te raden om een whirlpool te nemen met jets gemaakt van staal. Deze zijn veel duurzamer dan de kunststof variant die na één of twee jaar al scheurtjes vertoond. Met een hydromassage heeft u voor uzelf echt een heerlijk ontspan moment!

Whirlpool met luchtmassage

Als u de waterstraalmassage niet prettig vindt, dan kunt u in sommige whirlpools kiezen om niet door water, maar door lucht gemasseerd te worden. Lucht is minder krachtig dan water. Dit kunt u wellicht als fijner ervaren. Dankzij een luchtmassage gaan uw poriën verder openstaan en worden afvalstoffen in het lichaam sneller afgebroken.

Goed voor de gezondheid

Als u veel stress ervaart of pijn aan uw gewrichten en spieren, dan kan een whirlpool uitkomst bieden. Door de bovenbeschreven massage methodes komt uw lichaam en geest in ontspanning en daarnaast verbetert het de bloedcirculatie en worden afvalstoffen in uw lichaam sneller afgebroken. Een luxe jacuzzi kopen doet u snel en eenvoudig online.

Wat zijn uw ervaringen met een whirlpool? Laat het ons weten via ons contactformulier.

werking van edelstenen

De werking van edelstenen

De werking van edelstenen

Zoals je misschien wel weet, zijn er ontzettend veel verschillende soorten edelstenen in allerlei kleuren en vormen. Maar wist je dat elke edelsteen ook zijn specifieke werking heeft? Je hebt bijvoorbeeld een edelsteen die speciaal voor de liefde is, terwijl een andere edelsteen weer meer geschikt is voor rouwverwerking. In dit blog beschrijf ik de drie populairste edelstenen en hun unieke en positieve werking.

Rozenkwarts: liefde

De werking van rozenkwarts is een bijzondere, het is namelijk de edelsteen die staat voor liefde. De steen werkt sterk in op je hartchakra en opent je hart om meer liefde te ontvangen en om deze ook te geven. De steen trekt niet alleen harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties van buitenaf aan, ook bevordert deze edelsteen de eigenliefde en zelfacceptatie. De meeste mensen dragen deze steen voor hun hart aan hun ketting, maar deze steen kun je bijvoorbeeld ook onder je kussen leggen.

Amethist: rust

Als je veel stress ervaart en situaties moeilijk loslaat, is de amethist de juiste steen. Deze steen werkt vooral heel goed tegen piekeren, spanningshoofdpijn, migraine of slapeloosheid. De amethist helpt je om ervaringen een plek te geven. Bij trauma’s, verlies en rouw brengt de edelsteen meer verlichting en helpt het uiteindelijk om bepaalde situaties los te laten. Vaak wordt deze steen onder het kussen of op het voorhoofd gelegd tijdens de meditatie.

Robijn: beschermt

Een robijn is echt een krachtige steen, zo krachtig dat het soms te veel is voor gevoelige mensen die te snel overprikkeld raken. De steen activeert net zoals de rozenkwarts, de hartchakra. Dit stimuleert vervolgens: passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, overvloed en een positieve houding. Robijn werkt daarnaast ook beschermend tegen psychische aanvallen en mensen die energie bij je weghalen. Bij voorkeur wordt een robijn dicht op de huid gedragen.

Edelstenen kopen

Deze edelstenen en meer kun je vaak eenvoudig in een webshop kopen. Het is dan wel belangrijk dat je een edelsteen kiest die helpt met jouw behoeftes.

Wat zijn jouw ervaringen met edelstenen? Laat het ons weten via dit contactformulier. Wij lezen graag je reactie!

airco kopen

Hoe (on)gezond is een airco?

Het belang van een comfortabel binnenklimaat

Een comfortabel leefklimaat is essentieel voor het welzijn van de mens. Te warm of te koud kan gezondheidsklachten veroorzaken. Airconditioning garandeert u een comfortabel binnenklimaat, maar zitten er ook nadelige gezondheidsrisico’s aan? Specialisten als longartsen en toxicologen zijn het er lang over eens. Airconditioning is niet ongezond. Wel zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden.

3 Tips tegen de ongezonde bijeffecten van airconditioning

Airconditioning kan ongezonde bijeffecten hebben maar als u de onderstaande tips in acht neemt zijn deze eenvoudig te voorkomen en zult u alleen maar van de positieve effecten profiteren.

 1. Zorg altijd voor periodiek onderhoud: Een vervuild filter kan namelijk zorgen voor de verspreiding van ziektekiemen met als mogelijk gevolg een verstopte neus, keel klachten, hoesten en plotselinge verergering allergieën. Dit is eenvoudig te voorkomen door het filter op tijd te vervangen of te reinigen.
 2. Zet de temperatuur niet te laag: Veel mensen stellen de temperatuur van hun airco veel te laag in. Maar waarom zou u uw thermostaat in de winter op een comfortabele temperatuur van 21 graden instellen en ‘s zomers uw airco op 16 graden? Het warmteverschil tussen buiten en binnen in de zomer zorgt er dan voor dat u makkelijk kou vat wanneer u van buiten naar binnen gaat of een klap krijgt van de hitte wanneer u de deur uit gaat. Niet overdrijven zorgt ervoor dat u alleen de positieve effecten ervaart.
 3. Tot slot is het belangrijk om de airco niet direct op uzelf te richten. U kunt dan makkelijk kou vatten of last krijgen van spieren en gewrichten.

Laat u adviseren door een specialist

Wilt u een airco kopen? Laat u bij de aanschaf dan altijd goed adviseren door een NVKL-gecertificeerd bedrijf. Zij kunnen u helpen bij het selecteren van de meest geschikte airco. Ook bent u dan verzekerd van een kundige installatie en een goede afstelling. Uiteraard kunnen zij u ook ontzorgen op het gebied van periodiek onderhoud. Zo kunt u rustig genieten van een gezond binnenklimaat.

tandarts rotterdam

De geschiedenis van de tandenborstel

Waarom wij doen aan tandenpoetsen

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest waarom de mens aan tandenpoetsen doet? Het is vanzelfsprekend dat het poetsen van de tanden zorgt voor een gezond gebit. Tandplak bestaat uit etensresten, speeksel en bacteriën die suikers en koolhydraten omzetten in zuren. Tandplak zorgt ervoor dat er zich gaatjes gaan ontwikkelen in het gebit. Dit moet natuurlijk verwijderd worden. Wanneer het tandenpoetsen niet goed bijgehouden wordt kan het tandplak na verloop van tijd tandsteen worden. Dit kan enkel operatief verwijdert worden.

Mondhygiëne bij de oude Egyptenaren

Het tandenpoetsen wordt al duizenden jaren beoefend. De Egyptenaren gebruikten niet de tandenborstel die wij nu kennen, maar zij waren wel een van de eersten die vochtig hout gebruikten. Dit is te vergelijken met de tandenstokers van tegenwoordig. Voor de Egyptenaren was een goede mondhygiëne heel belangrijk. Ze hielden hun tanden goed bij en besteden veel tijd en aandacht aan hun mondhygiëne.

De eerste tandenborstel dankzij Chinezen

De Chinezen kwamen echter met het eerste ontwerp van de bekende tandenborstel. In China werd er in het jaar 1498 een kauw-sok uitgevonden dat vol zat met aromatische houtsoorten, dit gaf hen een frisse adem. De mondzorg was ook voor hen zeer belangrijk en zij besteedde veel tijd aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mondhygiëne. De eerste tandenborstel was gemaakt van bamboe of been, waaraan dikke varkensharen waren bevestigd. Pas in 1560 kwam de tandenborstel ook naar Frankrijk. Hier werd het enkel gebruikt voor alleen rijke mensen. Deze tandenborstel bestond uit varkensharen, veren of paardenhaar. Dit werd bevestigd aan dure houtsoorten en vervolgens bewerkt met zilver.

Napoleon en tandartsen

De tandenborstel wordt hedendaags door (bijna) iedereen gebruik dankzij de invloed van Napoleon. Hij vond het belangrijk dat iedereen lette op een goede mondhygiene. Na hem kwam de massaproductie op gang. Dankzij deze geschiedenis lopen wij allemaal rond met een stralend gebit en is een goede verzorging van het gebit de normaalste zaak van de wereld. Bent u ook zo enthousiast geworden over tandenborstels en mondhygiëne? Of bent u op zoek naar nieuwe tandarts in Rotterdam? Laat het ons weten!

3 belangrijke vragen over BHV’ers

BHV'er

Het belang van een bedrijfshulpverlener

De afkorting BHV staat voor bedrijfshulpverlener. Dit is een medewerker van je eigen bedrijf die kennis heeft van EHBO, maar ook kan helpen bij andere noodsituaties. Ieder bedrijf, groot of klein, moet een of meerdere BHV’ers in dienst hebben. Voor iedereen die meer wil weten over BHV zetten wij drie belangrijke vragen op een rijtje.

1. Wat doet een BHV’er?

Een bedrijfshulpverlener schiet te hulp wanneer er een noodsituatie op het werk ontstaat. BHV’ers zijn gewone medewerkers die een cursus BHV hebben afgerond. De taken van een BHV’er bestaan uit:

 • Het geven van eerste hulp bij ongevallen
 • Het bestrijden van brand
 • Het alarmeren en evacueren van de medewerkers in een noodsituatie

2. Hoeveel BHV’ers moet een bedrijf hebben?

Er staat nergens hoeveel BHV’ers een bedrijf moet hebben. Wel staat wettelijk vastgelegd dat elk bedrijf doeltreffende maatregelen moet nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel BHV’ers jij nodig hebt binnen jouw bedrijf. Hierbij is het wel belangrijk dat er altijd minstens één BHV’er aanwezig is. Dus werk je in ploegendienst? Dan heb je meerdere mensen met een BHV certificaat nodig. Ook geldt natuurlijk: hoe groter het bedrijf, hoe meer BHV’ers je wilt hebben.

Hoe lang duurt een BHV cursus?

Veel mensen stellen het volgen van de BHV cursus keer op keer uit. Dit is erg onverstandig! Een BHV cursus neemt namelijk helemaal niet veel tijd in beslag. Vaak kun je binnen één dag al een certificaat halen. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven die een BHV cursus op locatie aanbieden. Dit heeft ook nog eens als voordeel dat de inhoud van de cursus nog beter afgestemd kan worden op het bedrijf.

Heb je nog vragen over het volgen van een BHV cursus? Neem dan gerust contact met ons op!

Salaris uitbetalen als je ziek bent

Wie betaalt je loon als je langdurig ziek bent?

Doorbetaling van je loon bij ziekte

Ben je ziek langdurig ziek? Dan heb je vaak recht op doorbetaling van je loon bij ziekte. Het is bij wet geregeld dat je maximaal recht hebt op twee jaar doorbetaling van je loon. In sommige gevallen heb je ook recht op een ziektewetuitkering.

Loondoorbetaling bij ziekte

Bij langdurige ziekte is de werkgever verplicht om het loon 2 jaar lang door te betalen. Hierbij krijg je ten minste 70% van je brutoloon. Soms staan er in de cao andere regelingen, zoals 100% in het eerste jaar en 70% in het tweede jaar. De hoogte van de doorbetaling bij ziekte is dus afhankelijk van je loon. Afspraken hierover staan ook in de cao. Heb je geen cao? Dan krijg je in het eerste jaar vaak het minimumloon. In het tweede jaar kan het bedrag lager zijn. Kom je met dit bedrag onder het sociaal minimum? Zoek dan uit of je een toeslag kunt krijgen om je loon aan te vullen.

Ziekte bij uitzendkrachten

Heb je een uitzendcontract voor bepaalde tijd? Dan krijg je 90% van het loon doorbetaald totdat je contract afloopt. Eindigt je contract in de periode dat je ziek bent? Dan heb je recht op een ziektewetuitkering van het UWV.

Ziekte bij payroll medewerkers

Werk je via payroll? Dan val je onder de cao van het bedrijf waar je aan het werk bent. De loondoorbetaling wordt dan geregeld door het payrollbedrijf. Bij contracten met een uitzendbeding wordt het contract bij ziekte vaak per direct beëindigd. Bij het UWV wordt vervolgens gemeld dat je ziek uit dienst bent. In dat geval krijg je een ziektewetuitkering via het UWV.

Langdurige ziekte willen we natuurlijk het liefst allemaal voorkomen. Misschien kunnen onze andere blogs je helpen om je gezondheid op peil te houden!

Personal training

Rugklachten verminderen

3 handige tips om rugklachten te verminderen

Rugklachten verminderen

Rugklachten zijn altijd ontzettend vervelend. Daar wilt u dan ook zo snel mogelijk vanaf. Wij geven in dit blog enkele handige tips om uw rugklachten te verminderen. Zo komt u er hopelijk snel weer vanaf!

1. Blijf in beweging

Wanneer u last heeft van rugklachten, heeft u waarschijnlijk de neiging om veel te rusten. Toch is dat niet altijd de beste optie. Het is namelijk belangrijk om, ook wanneer u rugpijn heeft, in beweging te blijven. Heeft u veel last van terugkerende rugpijn? Dan kan het versterken van uw rugspieren veel hulp bieden. Zo verbetert u ook uw lichaamshouding, wat rugklachten in de toekomst kan voorkomen. Heeft u veel last van uw rug en doet het pijn om te bewegen? Neem dan gerust een pijnstiller of spierverslapper om het bewegen te bevorderen.

2. Goede nachtrust

In veel gevallen zijn rugklachten een gevolg van overbelasting in de rug. Daarom is een goede nachtrust erg belangrijk. Ongeveer 7 tot 9 uur per nacht is goed. Bovendien heeft u met een goede nachtrust de volgende dag meer energie om te bewegen. Wist u dat u ook een matras tegen rugklachten kunt aanschaffen? Hiermee worden uw rugklachten ongetwijfeld snel verleden tijd.

3. Schakel professionele hulp in

Heeft u aanhoudende rugklachten? Blijf er niet zelf mee rondlopen, maar schakel de hulp in van een fysiotherapeut. Die kan u helpen de oorzaak van de klachten te vinden, en hij of zij kan u natuurlijk ook persoonlijke tips geven om de rugklachten te verminderen. Ook kan het praten met een psycholoog helpen. Angst en stress kunnen namelijk ook voor rugklachten zorgen. Dan is het slim om over uw emoties te praten.

Heeft u de gouden tip om rugklachten te verminderen? Deel het met ons via het contactformulier.

Vezels in voeding zijn belangrijp appel

Waarom zijn vezels belangrijk?

Essentieel onderdeel van ieders dieet

Voedingsvezels zijn belangrijk voor onze spijsvertering en regelmatige stoelgang. Vezels in uw dieet helpen u ook langer een vol gevoel te hebben, kunnen het cholesterol- en bloedsuiker niveau verbeteren en kunnen zelfs bepaalde ziekten zoals diabetes, hartaandoeningen en darmkanker helpen voorkomen. Er zijn sterke aanwijzingen dat het hebben van voldoende vezels in uw dieet gepaard gaat met een lager risico op hartaandoeningen, beroertes, diabetes type 2 en darmkanker. Genoeg vezels in ons dieet geeft ons ook een verzadigd gevoel. Daarnaast kan een dieet dat rijk is aan vezels de spijsvertering bevorderen en constipatie voorkomen. Meer weten over waarom vezels in uw dieet niet mogen ontbreken? We geven antwoord op de meest gestelde vragen rondom een vezelrijk dieet.

Hoe helpen vezels je lichaam?

In de eerste instantie zijn voldoende vezels in uw dieet enorm bevorderend voor een goede darmgezondheid. Voedingsvezels zorgen voor een gezonde ontlasting, waardoor de kans op obstipatie wordt verkleind. Heeft u juist te vloeibare ontlasting, dan kan een vezelrijk dieet de ontlasting helpen stollen, omdat het water absorbeert en de ontlasting meer volume geeft. Ook zorgt een vezels dieet dat afvalproducten soepel door het lichaam kunnen worden afgescheiden. Voor een goede darmflora zijn genoeg vezels in uw dieet van groot belang.

Zijn vezels in uw dieet echt nodig?

Hoewel vezels in uw dieet van belang zijn, zou een gezond eetpatroon met de juiste vochtinname alles moeten bieden wat u nodig heeft. Wanneer u bewust een gezondere levensstijl nastreeft of een spijsverteringsprobleem heeft, is het verstandig meer aandacht te besteden aan de hoeveelheid vezels in uw dieet. Als u last heeft van obstipatie, betekent dit dat uw vezelinname te laag is. Met voldoende vezels in uw dieet, is er echter geen reden om u hier druk om te maken.

Welke vezels zijn de beste?

Sommige soorten vezels kunnen het risico op hartaandoeningen helpen verlagen. Deze vezels worden aangetroffen in voedingsmiddelen zoals groenten en volle granen. Om de hoeveelheid vezels in uw dieet te verhogen op een gezonde manier, kunt u de volgende tips volgen:

 • Voeg (meer) groenten toe aan maaltijden
 • Snack op fruit en popcorn
 • Kies volle granen in plaats van geraffineerde granen
 • Eet pitten en zaden, zoals chia zaden
 • Eet groente en fruit in plaats van het te drinken

Twijfelt u aan de gezondheid van uw darmen? Lees hier hoe u een ontlastingsonderzoek kunt laten doen.

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ coronatest en een commerciële coronatest?

Testen, testen, testen

Testen, testen, testen. Dat is het bericht dat we van de overheid krijgen. Vertoont u symptomen van het coronavirus? Dan is het belangrijk om een afspraak te maken bij een teststraat en u daar te laten testen. Wanneer u positief getest wordt, is het belangrijk om in thuisisolatie te blijven om te voorkomen dat u anderen besmet. Huisgenoten moeten ook thuisblijven. Heeft u 24 uur geen klachten meer, en is het minstens 7 dagen geleden sinds uw klachten begonnen zijn? Dan mag u weer uit uw isolatie. Een coronastraat is echter niet de enige plek waar u zich kunt laten testen. U kunt namelijk ook een commerciële test gebruiken. Wij vertellen in dit blog meer over het verschil.

De meest betrouwbare coronatest

De meest betrouwbare coronatest is de PCR-test. Die wordt bij teststraten gebruikt. PCR staat voor Plymerase Chain Reaction. Bij de PCR-test wordt er met een wattenstaafje keel- en neusslijm afgenomen. Dit wordt naar een laboratorium gestuurd. Hier wordt het slijm getest. De PCR-test is heel erg nauwkeurig, maar het duurt wel lang voordat het resultaat binnen is. Het is dus geen oplossing om snel even een test af te nemen.

Commerciële coronatest: snel een antwoord

Er zijn tegenwoordig ook commerciële coronatests op de markt. Die kunnen gewoon online besteld worden. Er zijn verschillende soorten commerciële corontests. De meest veelvoorkomende tests zijn de LAMP-test en de Antigeen-sneltest. Beide testen ook of het virus aanwezig is in het slijm. Het grootste verschil is dat er minder tussenstappen nodig zijn voor deze commerciële testen. Het hoeft niet naar het lab gestuurd te worden. Een nadeel van de commerciële coronatest is hierdoor wel dat het minder betrouwbaar is. Toch zijn er situaties waarin testen met een commerciële coronatest voordelig zijn. Bijvoorbeeld wanneer u op kantoor moet werken, maar uw werkgever er zeker van wil zijn dat medewerkers niet besmet zijn. De ontwikkelingen op het gebied van coronatesten gaan natuurlijk ontzettend snel. Zo wordt er gewerkt aan een effectieve blaastest, die aan de adem kan herkennen of het virus aanwezig is. Deze manier van testen is veel comfortabeler dan het gebruik van een wattenstaafje in de neus en keel.