Blog

Zo haal je de spa in huis

Maak van je badkamer een ontspanningsoord

Het liefst zouden we elke dag wel naar de spa gaan. Begin elke dag ontspannen en haal de spa in huis! Om te beginnen maak je van je ochtend routine een echt ritueel. Door je badkamer in te richten als een ware wellnessruimte, kun je helemaal uitkijken naar je dag. Door het plaatsen zachte handdoeken, een regendouche, mooie kaarsen en pebbles op je vloer maak je van je badkamer een ontspanningsoord. Lees alles over hoe jij de spa in huis kan halen!

Je vloer upgraden met pebbles

De vloeren van je huis doen veel met de sfeer en stemming die je interieur uitstraalt. Een badkamer met een splinternieuwe wastafel en mooie regendouche kan verouderd ogen als de vloer er onverzorgd uitziet. Het aanleggen van pebbles kan zorgen voor een prachtig effect in je badkamer. Je vindt deze kiezelsteentjes in verschillende soorten en maten, zodat het vrijwel elke badkamer een upgrade kan geven. Toffee-stone pebbles passen bij een rustiekere badkamer erg mooi op de vloeren of wanden van je douche. Grotere ovale pebbles voegen klasse toe aan een ruimere badkamer en kunnen zo worden ontworpen dat ze van de vloer naar de muren lopen. Niets geeft zo’n spa gevoel als een mooie vloer in je badkamer!

De finishing touch

Onderschat niet hoeveel effect accessoires op de sfeer en stemming van je interieur kunnen hebben. Je meubels komen pas echt tot hun recht als je ze omringd met bijpassende objecten. Kaarsen zijn hier een goed voorbeeld van: een kleine investering die een groot verschil voor je inrichting kan maken! Daarnaast kan de juiste verlichting ook zorgen voor een ontspannen sfeer. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het plaatsen van dimlichten? Ook kun je kunstwerken of foto’s ophangen die je in één oogopslag kalmte brengen. Dat fleurt ook die lege muren op!

Heb je de spa in huis gehaald en wil je aan de tuin beginnen? Lees dan ook eens dit artikel over het aanleggen van een wellness tuin!

Tandarts

Waarom is het belangrijk om regelmatig een tandartspraktijk te bezoeken?

Het belang van een tandartspraktijk bezoeken

Veel mensen vinden het vervelend om naar de tandarts te gaan. Toch is het erg belangrijk om regelmatig een bezoek te brengen aan een tandartspraktijk. Gaat u regelmatig op controle bij een tandartspraktijk in Rotterdam? In dit blog geven wij 3 redenen waarom het belangrijk is dit goed bij te houden.

1. Je voorkomt pijn

Natuurlijk is een bezoek aan een tandartspraktijk niet altijd pijnloos. Toch kan het regelmatig op controle gaan in de lange termijn wel ervoor zorgen dat je pijn voorkomt. Zo kan de tandarts eventuele problemen al vroeg ontdekken en aanpakken. Het gezegde ‘beter voorkomen dan genezen’ is hierbij van toepassing. Breng dus regelmatig een bezoek aan je tandarts om grotere ingrepen die meer pijn doen te voorkomen.

2. Je voorkomt structurele problemen

Bovendien kan de tandarts je vertellen of je goed poetst en goed voor je tanden zorgt. Bij een controle kijkt de tandarts ook naar je tandvlees. Vaak kan de tandarts hieraan zien of je te hard poetst, of misschien wel te zacht. Gebruik je tandenstokers, en zo ja gebruik je deze dan op de juiste manier? Structurele problemen worden verholpen met een regelmatig bezoek aan de tandartspraktijk.

3. Je voorkomt hoge kosten

Het kost dan misschien wel geld om regelmatig naar de tandarts te gaan. Uiteindelijk is het goedkoper dan het uitstellen en met een groter problemen bij de praktijk aankloppen. Door jaarlijks, en liever nog halfjaarlijks, op controle te gaan bij de tandarts voorkomen je ingrepen die veel geld kosten. Dat wil je natuurlijk liever niet!

Wilt u graag dat wij over bepaalde onderwerpen op het gebied van Health en Lifestyle schrijven? Stuur dan een verzoek in via het contactformulier op deze website en wij schrijven er graag een blog over.

verzorgingsproducten

Een avondje ontspannen? Deze verzorgingsproducten heb je nodig!

Thuis een heerlijke wellness avond organiseren

2020 is tot nu toe een veelbewogen jaar voor veel mensen. Daarom kunnen we ons goed voorstellen dat jij misschien wel toe bent aan een avondje heerlijk ontspannen. Een wellness-center bezoeken is misschien nog niet zo verstandig vanwege het corona-virus. Gelukkig kun je met de juiste verzorgingsproducten ook thuis prima een wellness avond organiseren. Wij vertellen je hoe!

Tref de juiste voorbereidingen

Of je nu alleen of met je vriendinnen van je wellness avond gaat genieten: om thuis een wellness avond te organiseren zul je eerst wat voorbereidingen moeten treffen. Maak een fruitwatertje en wat lekkere hapjes, creëer de juiste sfeer met muziek en verlichting, zet je telefoon uit, haal je make-up eraf en zorg dat je de juiste verzorgingsproducten in huis hebt. Denk hierbij aan:

 • Gezichtsmaskers
 • Haarmaskers
 • Scrub
 • Nagellak

Ook bruisballen, bodylotion en massage apparaten doen het erg goed tijdens een wellness avond!

Aan de slag

Nu de voorbereidingen zijn getroffen, kan de wellness avond van start gaan. Zet meditatie muziek op, steek wat kaarsjes aan en neem even een moment om helemaal te ontspannen. Daarna neem je een haar- en gezichtsmasker en ga je lekker in bad liggen. Hier kun je je lichaam en gezicht scrubben met een fijne scrub. Ondertussen geniet je natuurlijk van je hapjes en je fruitwater. Wanneer je uit bad komt kun je jezelf nog masseren met het massageapparaat en smeer je jezelf in met een lekker geurende bodylotion. Tenslotte lak je je nagels in een mooi kleurtje. Zo ben jij na deze wellness avond weer helemaal relaxed.

Personal training

Een personal trainer niet alleen maar voor beroemde mensen

Een persoonlijk plan op jou afgestemd

Veel mensen hebben het idee dat het hebben van een personal trainer enkel is weggelegd voor beroemde mensen of mensen met veel geld. Niets is minder waar, ook jij kan een personal trainer inschakelen. Het kost wellicht iets meer dan je maandelijkse sportschoolabonnement, maar zijn veel redenen om voor een personal trainer te kiezen.

Steun en motivatie van jouw trainer

Het komt je vast bekend voor. Je begint vol enthousiasme aan een nieuw sportschema of voornemen om naar de sportschool te gaan, maar al snel verlies je je interesse of motivatie. In zo’n geval kan een personal trainer er voor zorgen dat jij gemotiveerd blijft en afspraken met je maken waar je aan vast zit.

Minder kans op blessures

Wanneer je zelfstandig sport is er niemand die jou vertelt of je een oefening goed uitvoert. Dit kan leiden tot blessures en onnodige spierpijn. Een personal trainer kijkt naar wat je aankunt en let tijdens het sporten goed op jouw houding. Wij raden op deze manier veilig sporten enorm aan.

Meer variatie in je sportroutine

Personal training kan helpen voor het doorbreken van de sleur. Als jij al jaren dezelfde routine hebt en niet weet hoe je goed kunt variëren, zal je personal trainer er voor zorgen dat je weer plezier krijgt in het sporten.

Op gezonde manier gewicht verliezen

Wanneer je wilt afvallen is het belangrijk dat je dit op een gezonde manier doet. Je wilt natuurlijk vet verliezen, maar voor een fit lichaam is het belangrijk om tegelijkertijd spieren op te bouwen. Hiervoor is een goede balans van sport en voeding nodig en daar weet een personal trainer natuurlijk alles van af. Samen met je trainer stel je haalbare doelen en zul je stap voor stap dichterbij je gewenste resultaat komen.

Uitvaartzorg Diemen tot in de puntjes geregeld

Uitvaartzorg in Diemen tot in de puntjes geregeld

Alles voor een unieke uitvaart in Diemen

Is er een dierbare van u in Diemen overleden, of was u eerder ooit van dichtbij betrokken bij het regelen van een uitvaart? Bij goede zorg voor onze gezondheid bij leven, hoort ook een goede zorg voor elkaar na overlijden. Ook dat getuigt van een gezonde aanpak. In dit blog laten we zien wat goede uitvaartzorg Diemen kan inhouden.

Wat is nodig voor perfect uitvaartzorg in Diemen?

Het overlijden van een dierbare bezorgt u veel verdriet. Ook bezorgt het u een lastige periode waarin u veel moet regelen en waarin u veel belangrijke beslissingen moet nemen. De dagen tot het afscheid in Diemen tot uiteindelijk de dag zelf vormen uw laatste herinnering aan de overledene. Daarbij hoort ook een mooi en memorabel afscheid.

Laatste wens in vervulling laten gaan

Een uitvaartondernemer die het hart op de goede plaats heeft, zal er dan ook alles aan doen om te zorgen voor een memorabel afscheid. Sterker nog: zo iemand gaat graag op zoek naar datgene wat een persoon echt uniek maakt. Verhalen worden verteld en de uitvaartverzorger regelt een persoonlijke rouwkaart, eventueel een mooi voorwoord en een passend gebaar op de dag van het afscheid zelf. Dat kan bijvoorbeeld zijn een uitvaart op een bijzondere locatie; het podium van een schouwburg, de kantine van de voetbalclub, een rondvaartboot in de Amsterdamse grachten, een rijtoer op een platte kar. U mag het allemaal bedenken! De meeste uitvaartondernemers kunnen en zullen zeker gehoor geven aan zo’n persoonlijke wens. Het is namelijk de meest passende manier op een herkenbare manier afscheid te nemen van een dierbare!
Heeft u bijzondere uitvaartwensen? Deel deze met ons. We lezen ze graag. Stuur ons daarvoor een berichtje via onze contactpagina.

Gewond geraakt door een hond? Dit moet u doen!

Professionele hulp bij letselschade

Een van de meest populaire huisdieren in Nederland, is de hond. Zo’n 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft een of meerdere honden, wat betekent dat er ruim 1,5 miljoen van deze dieren in Nederland rondlopen. Dat is niet zo gek, want een hond heeft ontzettend veel liefde te geven, en zorgt voor gezelschap. Maar als er zo veel honden rondlopen, is het ook niet vreemd dat er zo nu en dan een ongeluk gebeurt. Bent u gewond geraakt door een hond die niet van uzelf is? Dan raden wij aan om een letselschade advocaat in Arnhem in te schakelen om u te ondersteunen. De eigenaar is namelijk in veel gevallen aansprakelijk voor de schade die u opgelopen heeft.

Hond heeft u gebeten

Naar schatting worden er zo’n 150.000 mensen per jaar gebeten door een hond. Dat is een schatting, omdat het niet verplicht aangegeven hoeft te worden. Wanneer u gebeten wordt door een hond, raden wij u aan om de volgende vijf stappen te volgen.

 1. Noteer alle namen en telefoonnummers van eventuele getuigen
 2. Ga meteen naar de huisarts
 3. Stel de eigenaar van de hond aansprakelijk
 4. Houdt de schadeclaim nauwkeurig bij. Noteer alle kosten en het verlies van inkomsten door de hondenbeet
 5. Schakel de hulp in van een letselschade advocaat

Door de hond gevallen

Er zijn ook andere manieren waarop u gewond kunt raken door een hond. De hond kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat u valt, en naar terechtkomt. Hij is misschien tegen u aan gesprongen, u bent verstrikt geraakt in de riem en daardoor gestruikeld, of de hond is de reden geweest dat u van de fiets gevallen bent. In bijna alle gevallen waarin u gewond bent geraakt door de hond van een ander, is de eigenaar van de hond aansprakelijk. Dit geldt ook wanneer de eigenaar de hond niet aangezet heeft om bepaald gedrag te vertonen, en wordt ook wel risicoaansprakelijkheid genoemd. Dit geldt voor meerdere verwondingen door dieren. Wij raden u dan ook altijd aan om contact op te nemen met een letselschade advocaat in Arnhem.

Is airconditioning slecht voor je gezondheid?

Airconditioning voor particulieren

We hebben allemaal wel gemerkt dat elk jaar weer de temperaturen in de zomer flink stijgen. Ook dit jaar zal dat heus niet anders zijn. En elk jaar komen daar ook weer de berichten dat airconditioning voor particulieren ongezond zou zijn. Verkoudheid of een griepje in de zomer? Dan heb je vast de airco aan staan thuis! Maar klopt dit eigenlijk wel? Wij gingen op onderzoek uit.

Het effect van de airconditioning

Een airconditioning voor particulieren is natuurlijk een iets ander apparaat dan een professionele airco. Maar wordt je er nu echt ziek van? Het antwoord op die vraag is heel simpel. Nee, door het gebruik van een airco wordt je niet ziek, en de airconditioning is ook niet slecht voor je gezondheid. Je kunt er klachten van krijgen als hoesten, een neusverstopping en keelpijn wanneer je hem slecht gebruikt. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld het veel te laag instellen van de temperatuur. In de winter zit je ook niet in een kamer van 16°C, waarom zou je daar in de zomer dan wel je airco op zetten? Verder is het onderhoud van de airco ook belangrijk. Zorg ervoor dat je zo nu en dan de filter schoonmaakt. Hier gaat zich namelijk stof in ophopen.

Het juiste onderhoud

Om te voorkomen dat je ziek wordt van je airconditioning, moet je er dus voor zorgen dat je hem goed onderhoudt. Dat doe je door zo nu en dan de filter even goed schoon te maken. Dit onderhoud is zeer makkelijk, en hoeft maar een paar keer per jaar uitgevoerd te worden. Je kunt zelfs een onderhoudscontract afsluiten zodat je er zelf helemaal niet aan hoeft te denken.

Geniet van een goede nachtrust

Voor je gezondheid is het overigens ook belangrijk om af en toe even helemaal tot rust te komen. Hiervoor kun je genieten in je eigen wellness tuin, maar ook een goede nachtrust is zeker niet onbelangrijk. Toch is het zo dat je ‘s nachts veel minder goed slaapt als het te heet is in je woning. Dan kan een airconditioning voor particulieren zeker de uitkomst bieden! De airconditioning houdt je slaapkamer lekker koel, zodat jij de hele nacht goed slaapt. En dat is zeker goed voor je gezondheid!

darmklachten

Darmklachten? Doe een ontlastingsonderzoek

Verschillende zelftests voor ontlastingsonderzoek

Darmklachten kunnen heel vervelend zijn. De klachten kunnen zich tonen in de vorm van winderigheid, een opgezette buik, afwijkende ontlasting en buikpijn. Dit soort darmklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Als u een ontlastingsonderzoek laat doen, kan de oorzaak van uw darmklachten snel boven water komen en kunt u de problemen snel laten verhelpen. In dit blog geven wij u een overzicht van een aantal soorten ontlastingsonderzoek die u kunt (laten) doen en welke tests u kunt doen die passen bij uw darmklachten.

Darmparasieten test

heeft u last van veel vermoeidheid, een wisselend ontlastingspatroon of langdurige darmklachten? Dan kan dit wijzen op darmparasieten. Doe in dat geval een darmparasieten test. Dat is ook verstandig om te doen wanneer een van uw gezinsleden besmet is met een darmparasiet.

Darmflora test

Wist u dat er in uw darmen plusminus anderhalve kilo aan bacteriën zitten? Ze worden ook wel microbiota genoemd. Ze helpen onder andere de spijsvertering. Bent u misselijk na het eten van vet voedsel, of heeft een erg vol gevoel in uw buik? Of heeft u na het eten pijn aan uw rechter ribbenoog en daarbij ook een plakkerige, vettige ontlasting? Dat kan duiden op een verstoring in uw darmflora. Dan is het darmflora pakket een goede test om te doen. Let wel dat uw darmflora ook verstoord kan zijn door het volgen van een antibiotica kuur.

Glutensensitiviteit test

Glutensensitiviteit of glutenintolerantie kan ook leiden tot darmklachten. Heeft u vaak pijn rond de navel, zure oprispingen in de slokdarm en/of een zwaar gevoel in de maag? Dan kan het zijn dat u glutenintolerantie ofwel coeliakie heeft. Coeliakie is een chronische ontstekingsziekte die ontstaat door het eten van gluten. Gemiddeld heeft 1 op de 100 mensen in Nederland er last van. Maar velen weten het niet. Wilt u zeker weten of u glutenintolerantie heeft? Doe dan doe een glutensensitiviteit test. Zo laat u niets aan het toeval over.

Neem darmklachten serieus

Darmklachten zijn erg hinderlijk. Neem ze serieus en laat snel een ontlastingsonderzoek doen. Zodra de oorzaak van uw darmklachten helder is, kunt u ze samen met uw arts verhelpen. Wilt u meer weten over wat te doen bij darmklachten? Lees hier onze andere blogs over medische testen.

Je beugel mag eruit! Hoe werkt dat?

Het einde van je behandeling

Het is zo ver, je beugel mag er eindelijk uit! Je hebt je afspraak met de orthodontist in Zaandam gepland, en kan niet wachten totdat het zo ver is. Maar stiekem ben je ook wel een beetje nerveus. Want hoe gaat dat eigenlijk, zo’n beugel verwijderen? Hoe gaat de orthodontist in Zaandam te werk? En moet je ook nog wat doen wanneer je beugel er uiteindelijk uit is? Wij geven graag antwoord op al je vragen!

Bezoek aan de orthodontist in Zaandam

Je behandeling is klaar en je tanden, kiezen en kaken staan helemaal recht. Dan is het tijd om je beugel te verwijderen. De orthodontist in Zaandam maakt hiervoor vooraf een afspraak met je. Als je ervoor wil zorgen dat je beugel er zo snel mogelijk uit gaat, kun je een aantal dingen doen:

 • Houd je mond goed schoon
 • Snijd al je eten in kleine stukjes
 • Kauw niet op pennen, rietjes, etc. Dit kan namelijk je beugel beschadigen
 • Speel niet met de elastiekjes aan je beugel
 • Vermijd hard, plakkerig en suikerrijk eten en drinken.

Ook kun je tijdens de periode dat je een beugel hebt niets aan je tanden laten doen. Denk bijvoorbeeld aan je tanden laten bleken. Het verwijderen van je beugel doet gelukkig geen pijn. Het enige wat je zult voelen is enige druk.

De retentiefase

Wanneer je beugel eruit is, kom je in de zogenaamde retentiefase terecht. Je tanden kunnen je hele leven lang nog verschuiven. Dit is niet alleen het geval bij mensen die een beugel hebben gehad, maar is voor iedereen zo. Om ervoor te zorgen dat je tanden altijd mooi recht blijven, zal de orthodontist in Zaandam een retentiebeugel plaatsen. Dit is een manier om deze verschuivingen tegen te gaan. Er zijn drie verschillende manieren:

 • Retentiedraad (ook wel spalkje genoemd): een dun metalen draadje dat achter je voortanden geplakt wordt.
 • Essix retainer: een doorzichtig hoesje dat je om je tanden schuift.
 • Retentieplaat: een uitneembare beugel om de vorm van je tanden vast te houden.

Het spalkje blijft altijd zitten, de andere twee retentiebeugels hoeven slechts enkele uren gedragen te worden, meestal alleen ‘s nachts.

Geniet van je mooie rechte tanden!

Wanneer je beugel eruit is en je je retentiebeugel hebt, hoef je nog maar heel af en toe terug te komen bij de orthodontist in Zaandam voor een nacontrole. Dan wordt gekeken of de retentiebeugel zijn werk goed doet, en of de tanden op de juiste manier vastgroeien. Het enige wat jij nog hoeft te doen na je laatste bezoek aan de orthodontist in Zaandam, is genieten van je mooie tanden!

LPG endermologie

Een gladde, mooie huid door LPG Endermologie

LPG endermologie werkt tegen huidproblemen

Heeft u last van cellulitis, wilt u afslanken, of heeft u last van littekens of brandwonden? Dan is LPG Endermologie misschien wel iets voor u! In dit blog van the berbs leest u er meer over.

Wat is LPG endermologie?

Endermologie is de naam die is gegeven aan de mechanische stimulatie van cellen. De endermologie behandeling is een diepe, mechanische bindweefselmassage die zorgt voor een flinke verbetering in uw stofwisseling en en uw bloedsomloop. Door middel van het zogenaamde LPG apparaat worden zowel de huid, de onderhuid als het onderhuidse bindweefsel op een effectieve en pijnloze manier gemasseerd en gestimuleerd.

Waarvoor is LPG endermologie geschikt?

LPG endermologie kan worden toegepast voor de volgende doeleinden:

 • Het behandelen van cellulite
 • (Plaatselijk) afslanken
 • Versteviging van de huid
 • Om de huid elastischer te maken, bijvoorbeeld na een zwangerschap
 • Bij de behandeling van brandwonden
 • Bij oedeemvorming
 • Bij littekens, ook als deze al verouderd zijn

Hoe verloopt een LPG endermologie behandeling?

Graag vertellen wij u meer over hoe een behandeling door middel van LPG endermologie in zijn werk gaat. Eerst wordt het LPG apparaat geprepareerd met de juiste behandelkop. Vervolgens wordt er met de behandelkop een huidplooi opgepakt en uitgerold. Daardoor ontstaat er een massage die de bloedsomloop en de lymfevaten stimuleert. U zult tijdens de behandeling geen pijn ervaren, het is wel mogelijk dat u enkele uren na de behandeling wat na-pijn ervaart. Deze na-pijn zal echter snel weer wegtrekken. Bij een lichaamsbehandeling met LPG endermologie is het dragen van een speciale bodysuit verplicht. Om het beoogde resultaat te behalen zijn er gemiddeld vijftien behandelingen nodig.

Een mooiere huid door LPG endermologie

Het effect van de behandelingen met het LPG apparaat is wetenschappelijk bewezen. Door de behandeling nemen vet- en vochtophopingen af. Zo komt u bijvoorbeeld snel van uw cellulite af zonder dat hier een chirurgische ingreep voor nodig is. Uiteraard is het verstandig om de LPG endermologie behandelingen te combineren met een gezonde levensstijl door gezond te eten en voldoende te bewegen. Door bijvoorbeeld veel water te drinken zult u de goede stofwisseling in stand houden en langer kunnen genieten van de positieve effecten van LPG endermologie.