Blog

Is airconditioning slecht voor je gezondheid?

Airconditioning voor particulieren

We hebben allemaal wel gemerkt dat elk jaar weer de temperaturen in de zomer flink stijgen. Ook dit jaar zal dat heus niet anders zijn. En elk jaar komen daar ook weer de berichten dat airconditioning voor particulieren ongezond zou zijn. Verkoudheid of een griepje in de zomer? Dan heb je vast de airco aan staan thuis! Maar klopt dit eigenlijk wel? Wij gingen op onderzoek uit.

Het effect van de airconditioning

Een airconditioning voor particulieren is natuurlijk een iets ander apparaat dan een professionele airco. Maar wordt je er nu echt ziek van? Het antwoord op die vraag is heel simpel. Nee, door het gebruik van een airco wordt je niet ziek, en de airconditioning is ook niet slecht voor je gezondheid. Je kunt er klachten van krijgen als hoesten, een neusverstopping en keelpijn wanneer je hem slecht gebruikt. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld het veel te laag instellen van de temperatuur. In de winter zit je ook niet in een kamer van 16°C, waarom zou je daar in de zomer dan wel je airco op zetten? Verder is het onderhoud van de airco ook belangrijk. Zorg ervoor dat je zo nu en dan de filter schoonmaakt. Hier gaat zich namelijk stof in ophopen.

Het juiste onderhoud

Om te voorkomen dat je ziek wordt van je airconditioning, moet je er dus voor zorgen dat je hem goed onderhoudt. Dat doe je door zo nu en dan de filter even goed schoon te maken. Dit onderhoud is zeer makkelijk, en hoeft maar een paar keer per jaar uitgevoerd te worden. Je kunt zelfs een onderhoudscontract afsluiten zodat je er zelf helemaal niet aan hoeft te denken.

Geniet van een goede nachtrust

Voor je gezondheid is het overigens ook belangrijk om af en toe even helemaal tot rust te komen. Hiervoor kun je genieten in je eigen wellness tuin, maar ook een goede nachtrust is zeker niet onbelangrijk. Toch is het zo dat je ‘s nachts veel minder goed slaapt als het te heet is in je woning. Dan kan een airconditioning voor particulieren zeker de uitkomst bieden! De airconditioning houdt je slaapkamer lekker koel, zodat jij de hele nacht goed slaapt. En dat is zeker goed voor je gezondheid!

darmklachten

Darmklachten? Doe een ontlastingsonderzoek

Verschillende zelftests voor ontlastingsonderzoek

Darmklachten kunnen heel vervelend zijn. De klachten kunnen zich tonen in de vorm van winderigheid, een opgezette buik, afwijkende ontlasting en buikpijn. Dit soort darmklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Als u een ontlastingsonderzoek laat doen, kan de oorzaak van uw darmklachten snel boven water komen en kunt u de problemen snel laten verhelpen. In dit blog geven wij u een overzicht van een aantal soorten ontlastingsonderzoek die u kunt (laten) doen en welke tests u kunt doen die passen bij uw darmklachten.

Darmparasieten test

heeft u last van veel vermoeidheid, een wisselend ontlastingspatroon of langdurige darmklachten? Dan kan dit wijzen op darmparasieten. Doe in dat geval een darmparasieten test. Dat is ook verstandig om te doen wanneer een van uw gezinsleden besmet is met een darmparasiet.

Darmflora test

Wist u dat er in uw darmen plusminus anderhalve kilo aan bacteriën zitten? Ze worden ook wel microbiota genoemd. Ze helpen onder andere de spijsvertering. Bent u misselijk na het eten van vet voedsel, of heeft een erg vol gevoel in uw buik? Of heeft u na het eten pijn aan uw rechter ribbenoog en daarbij ook een plakkerige, vettige ontlasting? Dat kan duiden op een verstoring in uw darmflora. Dan is het darmflora pakket een goede test om te doen. Let wel dat uw darmflora ook verstoord kan zijn door het volgen van een antibiotica kuur.

Glutensensitiviteit test

Glutensensitiviteit of glutenintolerantie kan ook leiden tot darmklachten. Heeft u vaak pijn rond de navel, zure oprispingen in de slokdarm en/of een zwaar gevoel in de maag? Dan kan het zijn dat u glutenintolerantie ofwel coeliakie heeft. Coeliakie is een chronische ontstekingsziekte die ontstaat door het eten van gluten. Gemiddeld heeft 1 op de 100 mensen in Nederland er last van. Maar velen weten het niet. Wilt u zeker weten of u glutenintolerantie heeft? Doe dan doe een glutensensitiviteit test. Zo laat u niets aan het toeval over.

Neem darmklachten serieus

Darmklachten zijn erg hinderlijk. Neem ze serieus en laat snel een ontlastingsonderzoek doen. Zodra de oorzaak van uw darmklachten helder is, kunt u ze samen met uw arts verhelpen. Wilt u meer weten over wat te doen bij darmklachten? Lees hier onze andere blogs over medische testen.

Je beugel mag eruit! Hoe werkt dat?

Het einde van je behandeling

Het is zo ver, je beugel mag er eindelijk uit! Je hebt je afspraak met de orthodontist in Zaandam gepland, en kan niet wachten totdat het zo ver is. Maar stiekem ben je ook wel een beetje nerveus. Want hoe gaat dat eigenlijk, zo’n beugel verwijderen? Hoe gaat de orthodontist in Zaandam te werk? En moet je ook nog wat doen wanneer je beugel er uiteindelijk uit is? Wij geven graag antwoord op al je vragen!

Bezoek aan de orthodontist in Zaandam

Je behandeling is klaar en je tanden, kiezen en kaken staan helemaal recht. Dan is het tijd om je beugel te verwijderen. De orthodontist in Zaandam maakt hiervoor vooraf een afspraak met je. Als je ervoor wil zorgen dat je beugel er zo snel mogelijk uit gaat, kun je een aantal dingen doen:

 • Houd je mond goed schoon
 • Snijd al je eten in kleine stukjes
 • Kauw niet op pennen, rietjes, etc. Dit kan namelijk je beugel beschadigen
 • Speel niet met de elastiekjes aan je beugel
 • Vermijd hard, plakkerig en suikerrijk eten en drinken.

Ook kun je tijdens de periode dat je een beugel hebt niets aan je tanden laten doen. Denk bijvoorbeeld aan je tanden laten bleken. Het verwijderen van je beugel doet gelukkig geen pijn. Het enige wat je zult voelen is enige druk.

De retentiefase

Wanneer je beugel eruit is, kom je in de zogenaamde retentiefase terecht. Je tanden kunnen je hele leven lang nog verschuiven. Dit is niet alleen het geval bij mensen die een beugel hebben gehad, maar is voor iedereen zo. Om ervoor te zorgen dat je tanden altijd mooi recht blijven, zal de orthodontist in Zaandam een retentiebeugel plaatsen. Dit is een manier om deze verschuivingen tegen te gaan. Er zijn drie verschillende manieren:

 • Retentiedraad (ook wel spalkje genoemd): een dun metalen draadje dat achter je voortanden geplakt wordt.
 • Essix retainer: een doorzichtig hoesje dat je om je tanden schuift.
 • Retentieplaat: een uitneembare beugel om de vorm van je tanden vast te houden.

Het spalkje blijft altijd zitten, de andere twee retentiebeugels hoeven slechts enkele uren gedragen te worden, meestal alleen ‘s nachts.

Geniet van je mooie rechte tanden!

Wanneer je beugel eruit is en je je retentiebeugel hebt, hoef je nog maar heel af en toe terug te komen bij de orthodontist in Zaandam voor een nacontrole. Dan wordt gekeken of de retentiebeugel zijn werk goed doet, en of de tanden op de juiste manier vastgroeien. Het enige wat jij nog hoeft te doen na je laatste bezoek aan de orthodontist in Zaandam, is genieten van je mooie tanden!

LPG endermologie

Een gladde, mooie huid door LPG Endermologie

LPG endermologie werkt tegen huidproblemen

Heeft u last van cellulitis, wilt u afslanken, of heeft u last van littekens of brandwonden? Dan is LPG Endermologie misschien wel iets voor u! In dit blog van the berbs leest u er meer over.

Wat is LPG endermologie?

Endermologie is de naam die is gegeven aan de mechanische stimulatie van cellen. De endermologie behandeling is een diepe, mechanische bindweefselmassage die zorgt voor een flinke verbetering in uw stofwisseling en en uw bloedsomloop. Door middel van het zogenaamde LPG apparaat worden zowel de huid, de onderhuid als het onderhuidse bindweefsel op een effectieve en pijnloze manier gemasseerd en gestimuleerd.

Waarvoor is LPG endermologie geschikt?

LPG endermologie kan worden toegepast voor de volgende doeleinden:

 • Het behandelen van cellulite
 • (Plaatselijk) afslanken
 • Versteviging van de huid
 • Om de huid elastischer te maken, bijvoorbeeld na een zwangerschap
 • Bij de behandeling van brandwonden
 • Bij oedeemvorming
 • Bij littekens, ook als deze al verouderd zijn

Hoe verloopt een LPG endermologie behandeling?

Graag vertellen wij u meer over hoe een behandeling door middel van LPG endermologie in zijn werk gaat. Eerst wordt het LPG apparaat geprepareerd met de juiste behandelkop. Vervolgens wordt er met de behandelkop een huidplooi opgepakt en uitgerold. Daardoor ontstaat er een massage die de bloedsomloop en de lymfevaten stimuleert. U zult tijdens de behandeling geen pijn ervaren, het is wel mogelijk dat u enkele uren na de behandeling wat na-pijn ervaart. Deze na-pijn zal echter snel weer wegtrekken. Bij een lichaamsbehandeling met LPG endermologie is het dragen van een speciale bodysuit verplicht. Om het beoogde resultaat te behalen zijn er gemiddeld vijftien behandelingen nodig.

Een mooiere huid door LPG endermologie

Het effect van de behandelingen met het LPG apparaat is wetenschappelijk bewezen. Door de behandeling nemen vet- en vochtophopingen af. Zo komt u bijvoorbeeld snel van uw cellulite af zonder dat hier een chirurgische ingreep voor nodig is. Uiteraard is het verstandig om de LPG endermologie behandelingen te combineren met een gezonde levensstijl door gezond te eten en voldoende te bewegen. Door bijvoorbeeld veel water te drinken zult u de goede stofwisseling in stand houden en langer kunnen genieten van de positieve effecten van LPG endermologie.

Leg je eigen wellness tuin aan

Tips voor het aanleggen van een wellness tuin

Heerlijk thuis ontspannen

We hebben op dit moment niet veel om te kiezen als het gaat om wellness. In deze bizarre crisistijd op het gebied van gezondheid, is het belangrijk om lijf en leden fit te houden en mentaal fris te blijven. Dat doen we normaal gesproken door te genieten van wellness faciliteiten die overal te vinden zijn. Nu we aangewezen zijn op de thuisomgeving, geven we je enkele tips voor het aanleggen van je eigen wellness tuin. Ook heel lekker. Zeker met een fijne buitensauna! Wil jij een goede buitensauna kopen voor je tuin? Wij raden je aan om dan de hulp in te schakelen van een specialist die een buitensauna op maat voor je kan maken. Over de buitensauna en andere manieren om een wellness tuin aan te leggen vertellen we je graag meer.

Het verschil met een ‘gewone’ tuin

Wat is eigenlijk het verschil tussen een wellness tuin en een ‘gewone’ tuin? Kunt u zich nu echt beter ontspannen in een wellness tuin? Het antwoord op deze vraag is ongetwijfeld ja. Een wellness tuin is volledig ingericht zodat je er helemaal tot rust kunt komen. Niet alleen door extra’s als een vijvertje of een buitensauna, maar ook door de decoratie. Een wellness tuin straalt luxe uit met strakke lijnen, wit- en grijstinten en paarse en groene accenten.

Het waterelement

In een echte wellness tuin mag een waterelement eigenlijk niet ontbreken. Dit kan zijn in de vorm van een zwembad of vijver, maar ook een klein fonteintje past helemaal bij een wellness tuin. Het gekletter van het water heeft een kalmerende functie. Bovendien werkt de blauwe kleur van het water ontspannend en verlaagt het de bloeddruk. Daarnaast geeft het een gevoel van kracht en betrouwbaarheid.

Wellness faciliteiten in eigen tuin

Natuurlijk moeten er ook bepaalde faciliteiten in een wellness tuin. We hebben eerder al verteld over de hottub die je in je eigen tuin kunt laten plaatsen, maar het is ook mogelijk om een goede buitensauna neer te laten zetten. Er zijn heel veel verschillende types sauna, zodat er altijd wel een model is dat aan al uw wensen voldoet, en dat perfect bij de stijl van je wellness tuin past.

Een goede buitensauna kopen

Natuurlijk wil je voor je wellness tuin wel een goede buitensauna kopen. Maar hoe weet je nu welk model het meest geschikt is voor jouw tuin? Wij raden je aan om contact op te nemen met een specialist en om persoonlijk advies te vragen. Zij informeren je over de beschikbare modellen, en kunnen waarschijnlijk ook nog een sauna op maat voor je maken. Met de hulp van een specialist kun je een goede buitensauna kopen die perfect bij jouw wensen past!

hooikoorts verminderen met ayurvedische kruiden

Verminder je hooikoorts met ayurveda

Hooikoorts verminderen met ayurvedische kruiden

Voor de meeste mensen is de lente de perfecte tijd om weer naar buiten te gaan en te genieten van de groene blaadjes en zoete geuren. Maar als je last hebt van hooikoorts blijf je liever binnen om niet in de buurt te komen van bloeiende grassen en pollen. We weten bij The Berbs maar al te goed dat dat klachten oplevert! Maar wist je dat je hooikoorts kunt verminderen met ayurvedische kruiden? We vertellen je er meer over!

Zo ziet ayurveda hooikoorts

In de ayurveda is een allergie geen ziekte, maar een fysieke reactie op een stof die je lichaam niet kent. Je lichaam reageert hier heel heftig op omdat een verzwakt spijsverteringsvuur het ontstaan van de zogeheten ‘ojas’ in de weg staat. Deze ojas ontstaan als we onze voeding zo goed mogelijk verteren, en ze beschermen het lichaam en versterken je afweersysteem. Gif- en afvalstoffen hopen zich op als deze ojas niet voldoende aanwezig zijn, waardoor blokkades en ontstekingen ontstaan. In het geval van hooikoorts uit zich dat in een ophoping van slijm en jeukende ogen.

Hooikoorts tegengaan met ayurveda

Volgens de ayurveda moet je de ‘agni’, dat is een gezonde spijsverterings- en stofwisselingsenergie, herstellen. Daarvoor moet je zorgen voor een goed dag- en seizoensritme. Let daarom hierop:

 • Ga op tijd naar bed en sta vroeg op
 • Eet voedingsmiddelen van goede kwaliteit (vers en eventueel biologisch)
 • Ontbijt met iets warms en lichts, lunch met een warme voedzame maaltijd en eet vroeg op de avond een licht diner
 • Eet je maaltijden in alle rust

Ook kun je met ayurvedische kruiden je spijsverteringsenergie herstellen. Wanneer je al last hebt van je hooikoortsklachten brengt het verlichting om te stomen met kurkuma. Gebruik ook verfrissende geuren in je huis. Probeer bijvoorbeeld eens een ayurvedische kruidenolie met munt. Bij het verminderen van hooikoorts spelen voor verwarmende kruiden en specerijen een belangrijke rol.

Edelstenen en chakra’s, hoe zijn ze verbonden?

Edelstenen en de gezondheid

U bent ongetwijfeld wel eens iets tegengekomen over edelstenen en de effecten die zij kunnen hebben op uw gezondheid. Er zijn verschillende theorieën op het gebied van kristallen en hun connectie met gezondheid. In dit blog leggen we de focus op de verbinding tussen edelstenen en de chakra’s.

De zeven chakra’s

Het woord chakra verwijst naar de centra van de ‘draaikolken van levensenergie’ in het menselijk lichaam. Het begrip komt oorspronkelijk uit de Indiase geneeskunde, net als de ayurveda. Chakra’s die geblokkeerd of uit balans zijn kunnen verschillende klachten veroorzaken. Edelstenen helpen om de chakra’s weer in balans te brengen. De zeven verschillende chakra’s zijn elk verbonden met kristallen van een bepaalde kleur:

 1. Wortelchakra: rood, zwart en/of bruin
 2. Heiligbeenchakra: oranje
 3. Zonnevlechtchakra: geel of goud
 4. Hartchakra: groen en/of roze
 5. Keelchakra: lichtblauw
 6. Derde oog chakra: donkerblauw
 7. Kruinchakra: paars, wit of kleurloos

Hoe gebruikt u de edelstenen?

De edelstenen kunt u gebruiken om uw chakra’s weer in balans te brengen. Er zijn verschillende methodes waarop u dat kunt doen. Zo kunt u speciale massagestaven, gemaakt van het kristal dat bij de chakra die u in balans wilt brengen past, gebruiken voor een ontspannende massage. Huid op huid contact is namelijk perfect om de edelstenen op uw lichaam te laten werken. Veel mensen zorgen ook voor dit contact door te kiezen voor sieraden gemaakt van edelstenen, zoals een ketting of armband. Ten slotte kunt u een altaar maken in uw woning met de verschillende edelstenen die de chakra’s symboliseren. Zijn de edelstenen in balans, dan heeft dit ook een effect op de chakra’s in uw lichaam.

Edelstenen die bij u passen

De edelstenen die u kunt gebruiken kunt u dus kiezen aan de hand van de kleur die bij de chakra past. Echter kunt u de kristallen ook kiezen op basis van onder andere uw sterrenbeeld, een specifieke werking of gewoon een kristal waar u een goed gevoel bij heeft. In een online webshop kunt u ze eenvoudig bestellen, en krijgt u de edelstenen gewoon thuisbezorgd!

gehydrolyseerd collageen

Wat is gehydrolyseerd collageen?

Wat doet collageen?

Collageen is een eiwit dat een van de belangrijkste bouwstenen is van je lichaam. De naam komt van het Griekse ‘kolla’, dat ‘lijm’ betekent. Het zorgt dan ook voor de samenhang en elasticiteit van bijvoorbeeld bindweefsels zoals pezen, banden, en kraakbeen. Ook ondersteunt het de soepelheid van je huid. Zo’n 25% tot 35% van de eiwitten in je lichaam bestaan uit collageen. Je lichaam maakt dit zelf aan, maar vanaf je vijfentwintigste produceert je lichaam minder natuurlijke collageen, waardoor de spieren afnemen, rimpels opkomen en gewrichten minder soepel worden. Lees hier meer over gehydrolyseerd collageen!

Hoe werkt gehydrolyseerd collageen?

Maar wat zijn nu precies de voordelen van dat gehydrolyseerd collageen waar we bij The Berbs steeds meer over lezen? Het gehydrolyseerd collageen is een type collageen dat zogeheten ‘ enzymatische hydrolyse’ ondergaat. Simpel gezegd betekent dit dat het collageen opgebroken wordt in kleinere stukjes. Dit gebeurt met behulp van enzymen. Hierdoor wordt het collageen gemakkelijker opgenomen in het lichaam en verspreidt het beter. Collageen is als supplement verkrijgbaar in pil- of poedervorm. Twee eetlepels per dag is al voldoende om je voeding aan te vullen. Het is neutraal van smaak en lost goed op, dus je merkt nauwelijks dat je het binnenkrijgt.

Wat zijn de voordelen van het innemen van gehydrolyseerd collageen?

Collageen is goed voor je botten, gewrichten en kraakbeen. Bovendien geeft het je haar en nagels een boost, waardoor deze sterker worden en meer gaan glanzen. Ook vermindert het rimpels, striae en cellulitis, doordat het je huid soepel houdt. Verschillende dagcrèmes beloven rimpels te verminderen doordat er collageen in de crème zit, maar collageen kan alleen worden opgenomen als je het oraal inneemt. Behalve de schoonheidseffecten heeft collageen ook effect op je maag en darmen. Het kan bijvoorbeeld helpen om brandend maagzuur te verminderen. Brandend maagzuur komt niet door een teveel aan maagzuur, zoals vaak gedacht wordt, maar juist door een tekort. Collageen helpt bij het herstel van de slijmvliezen en zorgt ervoor dat de hoeveelheid maagzuur weer op peil komt.

Voor wie is het nuttig?

Iedereen heeft eigenlijk wel baat bij extra inname van collageen, maar er zijn een aantal groepen die er vooral van zullen profiteren. Het is bijvoorbeeld vooral goed voor sporters, mensen die herstellende zijn van een ziekte, zwangere vrouwen en ouderen. Ben jij overtuigd en wil je het collageenpoeder gebruiken? Je kunt het op internet op meerdere plekken kopen. Je doet lang met één verpakking, omdat je maar weinig gebruikt op een dag. Probeer het een keer uit!

Tanden bleken in Zaandam

Vijf tips als u uw tanden wilt laten bleken in Zaandam

Tip 1: Zoek een betrouwbare tandartspraktijk

Bent u op zoek naar een plek om uw tanden te laten bleken in Zaandam? Zoek naar een goede en betrouwbare tandartspraktijk bij u in de buurt. Het voordeel van uw tanden bleken bij een tandartspraktijk is dat de werkwijze erg eenvoudig is. Voordat u op zoek gaat naar een tandartspraktijk om uw tanden te bleken in Zaandam is het handig om eerst deze tips te lezen, zodat u goed voorbereid bent!

Tip 2: Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg dat u ingelezen bent voordat u uw tanden laat bleken. Het is niet aan te raden om zelf uw tanden te gaan bleken, omdat u dan misschien met producten gaat werken die schadelijk zijn voor uw tanden. Als u zelf uw tanden gaat bleken bestaat er ook het risico dat u te lang doorgaat met bleken, waardoor u uw tanden verzwakt. Bespreek voor u uw tanden gaat bleken altijd eerst de mogelijkheden met de tandarts.

Tip 3: Vermijd bepaalde soorten eten en drinken

Wilt u nu al wittere tanden? Dat kan! Eén van de dingen die u kunt doen om uw tanden wit te houden is het vermijden van bepaalde dranken en voedingsmiddelen. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om zo min mogelijk blauwe bessen of rode bessen te eten. Die voedingsmiddelen laten uw tanden sneller verkleuren. Dat komt door de kleurstoffen die in het eten zitten. Uiteraard zorgt het eten van snoep ook niet voor wittere tanden. Ook is het goed om zo min mogelijk frisdrank, koffie, thee en sportdrank te drinken. Als u een van bovenstaande dingen wel eet of drinkt, is het verstandig om gelijk daarna uw tanden te poetsen.

Tip 4: Laat één keer in de 2 tot 3 jaar uw tanden bleken

Helaas is het niet zo dat als u uw tanden één keer bleekt, u nooit meer terug hoeft om uw tanden te laten bleken. U kunt bijvoorbeeld één keer in de 2 of 3 jaar terug om te bleken. Uw tanden verouderen en daar hoort een verkleuring bij. Hoe vaak u terug moet om uw tanden te laten bleken is afhankelijk van wat u eet en drinkt.

Tip 5: Laat alleen uw tanden bleken als uw mond gezond is

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat uw mond gezond is. Als u geen gaatjes of ontstekingen heeft en uw tandvlees is goed en gezond, dan kunt u met een gerust hart uw tanden laten bleken in Zaandam.

Buikpijn bij darmklachten

Doe bij darmklachten de darmklachten test

Heeft u vaak buikpijn, last van verstopping, een vorm van diarree, winderigheid, een opgezette buik, misselijkheid of brandend maagzuur? Deze en andere symptomen rond de maagstreek kunnen duiden op serieuze darmklachten. Deze symptomen komen voor bij een tiental verschillende darmaandoeningen, maar worden vaak aangeduid als ‘prikkelbare darm syndroom’ (PDS). Eén op de vijf Nederlanders heeft er last van. Dergelijke darmklachten zijn uiterst vervelend en kunnen voor ongemakkelijke situaties zorgen. Vooral in het openbaar. Daarom is het belangrijk om de darmgezondheid zo snel mogelijk te herstellen. Om erachter te komen of uw darmgezondheid verstoord is, kunt u een professionele darmklachten test kopen. Dan heeft u snel een betrouwbare diagnose.

Snelle diagnose met darmklachten test

Als u darmklachten heeft, dan bent u beslist niet de enige die hier hinder van ondervindt. Eén op de vijf Nederlanders heeft namelijk chronische darmklachten. Soms worden deze klachten bij toeval ontdekt. Wanneer u bijvoorbeeld voor een andere aandoening een arts raadpleegt. In andere gevallen moet u zelf aan de bel trekken als u maag- of darmproblemen heeft. Vermoedt u bij uzelf darmklachten? Dan is het verstandig om een darmklachten test te kopen. Uw test wordt dan in een laboratorium uitvoerig onderzocht om de mogelijke oorzaak van uw darmklachten te achterhalen en het probleem te verhelpen. Er zijn een aantal ontlastingstesten voor damklachten die ingezet kunnen worden om de oorzaak van deze vervelende klachten te kunnen opsporen.

Professioneel laboratoriumonderzoek van darmklachten test

Als u een darmklachten test koopt en deze opstuurt, wordt de test uitvoerig in een professioneel laboratorium onderzocht. Door uitvoerig laboratoriumonderzoek kan bij het merendeel van de mensen met chronische darmklachten worden opgespoord of de oorzaak een ontsteking is, een besmetting met darmparasieten, een glutenintolerantie of een overgroei met gisten zoals Candida albicans. Bij tweederde van alle ingestuurde ontlastingsmonsters worden één of meerdere afwijkende waarden gemeten.

Afwijkende waarden in ontlasting? Tijd voor een arts!

De meeste mensen die ontlastingsonderzoek aanvragen hebben al langere tijd last van darmklachten. En bij de meeste mensen die een uitgebreid onderzoek aanvragen en insturen worden afwijkende waarden gevonden. Het bepalen van afwijkingen in de darmen is een essentiële eerste stap voor het herstellen van uw darmgezondheid. Aan de hand van uw uitslag kan een arts of therapeut gericht vervolgstappen nemen en de informatie gebruiken om een behandeling of dieet voor u op maat te ontwerpen.