De 5 voordelen van wasbare zoogcompressen

wasbare zoogcompressen

De 5 voordelen van wasbare zoogcompressen

Een must voor de kersverse moeder

Ben je net moeder geworden en ben je aan het ontdekken hoe je eigen moeder jou heeft groot gekregen? Dan ben je natuurlijk voortdurend aan het vergelijken. En aan het leren uiteraard. Maar over één ding kun je bij je eigen moeder waarschijnlijk niet spieken, en dat is over het zoogcompres voor je baby. Het is je redding in het moderne dagelijkse leven in de periodes tussen melkvoeding geven en kolven. Mogelijk gênante momenten met melk lekken in je kleding tijdens een vergadering, zullen je met het gebruik van zoogcompressen zeker niet overkomen. We vertellen er meer over.

Nat shirt in de eerste maanden

Als je baby net ter wereld is gekomen, kun je in de eerste maanden merken dat je borsten soms spontaan melk gaan geven. Dat is een natuurlijke moederlijke reactie als gevolg van je zwangerschap. Zeker op momenten dat je kindje gaat huilen, kan er zomaar melk uit je borsten gaat stromen. Is dat vervelend? Niet direct, wees maar blij dat je je kindje de beste melk kunt geven die er is: moedermelk! Wat wel lastig kan zijn, is dat je je kindje met de ene borst melk aan het geven bent en dat je andere borst alvast gaat meedoen. Dat kan zorgen voor een nat shirt. En dat kun je voorkomen door het gebruiken van handige wasbare zoogcompressen.

Wat zijn wasbare zoogcompressen en wat doen ze?

Ook kun je tijdens de eerste maanden wel eens spontaan wat melk lekken. Ook daarvoor zijn de wasbare zoogcompressen, ook wel borstcompressen, dus ideaal. Wasbare zoogcompressen bestaan uit een zachte absorberende stof en een vochtwerende, ademende laag. Dat maakt dat de wasbare borstcompressen zeer comfortabel zitten. Per 24 uur heb je gemiddeld 1 á 2 setjes nodig. Natuurlijk is dit aantal helemaal afhankelijk van de hoeveelheid melk die er uit je borsten komt. Maar dit in een gemiddelde.

En dan nu: de 5 voordelen van wasbare zoogcompressen!

We noemen hier graag even de 5 voordelen van wasbare zoogcompressen. Ten eerste nemen ze meer melk/vocht op dan de wegwerp zoogcompressen en ten tweede voelen ze altijd droger aan. Het derde voordeel is dat ze beter ademen, zodat je geen broeierig gevoel gaat voelen. Dat leidt vanzelf tot voordeel nummer 4: het vermindert de kans op spruw. En misschien wel het belangrijkste voordeel – nummer 5 dus – zoogcompressen die wasbaar zijn, leveren aanzienlijk minder afval opleveren dan wegwerp zoogcompressen. Het is een duurzame keuze dus.

Ruime keuze in wasbare borstcompressen

Er zijn verschillende wasbare zoogcompressen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de leukste kleuren en printjes. Er zitten ongetwijfeld de wasbare borstcompressen tussen die jij mooi of leuk vindt.

Wil je hier meer over weten. Informeer dan bij de leverancier, of stel je vraag aan ons via het contactformulierhier op de website.

kim

Laat je bericht achter