Het belang van hygiënische wanden in de zorg

Het belang van hygiënische wanden in de zorg

Waarom hygiënische wanden in de zorg zo belangrijk zijn

Bent u werkzaam in de zorgsector? Bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis of zorgverlening centrum? Dan weet u vast wel dat hygiëne erg belangrijk is. U wilt ziekteverwekkers en bacteriën zo veel mogelijk voorkomen, om uw patiënten te beschermen. Maar hoe doet u dit? Natuurlijk door te letten op uw persoonlijke hygiëne, maar ook door middel van hygiënische wanden in de zorg. In dit blog vertellen we u meer over het belang van hygiënische wanden in de zorg. Lees snel verder.

De wanden krijgen veel te verduren

Gelukkig wordt in zorginstellingen vaak al wel rekening gehouden met de keuze voor de wanden. Maar toch ontstaan er op deze wanden nog wel eens krassen of deuken, omdat er voortdurend bedden of karren tegenaan worden gereden. Dat komt omdat de wanden vaak van PVC zijn gemaakt. Dit materiaal is niet in hoge mate schokbestendig en krasvast. Daarom zijn wanden van PVC minder toepasbaar. Een andere reden waarom wanden van PVC minder geschikt zijn in de zorg, is omdat er veel weekmakers in PVC verwerkt zijn. Dit kan kwetsbaar zijn voor de gezondheid.

De oplossing: Glasbord®

Hoe zorgt u dan wel voor hygiënische wanden in de zorg? Met Glasbord®. Dit zijn polyester platen die ervoor zorgen dat uw zorginstelling op een manier wordt afgewerkt die voldoet aan de hygiëne normering.

De mogelijkheden van Glasbord®

Het mooie van de polyester platen van Glasbord® is dat u ze in diverse designs kunt krijgen. Ook zijn er effen designs en designs met een patroon. Bijvoorbeeld linnen of een zandstructuur. Welk design past bij uw zorginstelling, is volledig afhankelijk van de ruimte waar de platen toegepast gaan worden. Heeft u een ruimte die wat meer in het oog moet springen? Dan kunt u kiezen voor een houtlook of betonlook. U kunt zelfs een logo op de plaat laten drukken of een bos als achtergrond. De mogelijkheden zijn gigantisch!

Meer weten?

Wilt u meer weten over hygiënische wanden in de zorgsector? Of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

kim

Laat je bericht achter