De leukste drankjes voor een alcoholvrije levensstijl

Alcoholvrije levensstijl

De leukste drankjes voor een alcoholvrije levensstijl

Het aannemen van een alcoholvrije levensstijl komt met vele voordelen. Je gezondheid gaat erop vooruit, zowel geestelijk als lichamelijk, en daarbij houdt je natuurlijk veel geld over. Alcoholvrije drankjes zijn per slot van rekening veel goedkoper dan drankjes met alcohol, maar kunnen minimaal net zo lekker zijn. Het belangrijkste is het gevoel van ontspanning, wat vaak niet meer is dan een associatie die je in je hoofd hebt gelegd. Bij een biertje krijgen veel mensen een ontspannen gevoel, maar deze associatie kun je net zo goed met een ander drankje creëren! Hieronder kun je wat inspiratie opdoen voor leuke drankjes om je biertje mee te vervangen.Alcoholvrije levensstijl

Mocktails met pit

De meest logische alternatieven voor alcoholische versnaperingen zijn natuurlijk mocktails. Deze zijn de meest luxe alternatieven voor een borrel, ideaal voor op een feestje bijvoorbeeld. Een mocktail is eigenlijk een virgin cocktail, omdat het enige verschil de alcohol is. Je kunt dus elke cocktail nemen en er een mocktail van maken, door een aantal ingrediënten weg te halen en een paar andere ervoor in de plaats te nemen. Je kunt denken aan een piña colada of een mojito zonder rum, maar met een beetje extra pit. Deze extra pit kan komen van een chilipeper, extra bruisend water, citroen of een andere smaaksensatie waarvan je houdt.

De wereld van theeën

Thee klinkt misschien niet zo spannend, maar er is veel meer op de wereld dan alleen groene en zwarte thee. Met deze drank kun je werkelijk oneindig lang variëren, want er bestaan vele verschillende smaken van thee. Je kunt ook zelf thee maken, door gedroogde elementen samen in heet water te laten trekken. Je kunt hierbij denken aan de klassieke gemberthee met citroen bijvoorbeeld, of aan gedroogde bloemen uit eigen tuin. Ook in de meeste restaurants en cafeetjes heb je vandaag de dag veel keuze uit theeën. Je kunt het beste vragen naar de selectie verse theeën er beschikbaar zijn, want hoe verser, des te lekkerder het zal zijn.

Admin

Laat je bericht achter