Is airconditioning slecht voor je gezondheid?

Is airconditioning slecht voor je gezondheid?

Airconditioning voor particulieren

We hebben allemaal wel gemerkt dat elk jaar weer de temperaturen in de zomer flink stijgen. Ook dit jaar zal dat heus niet anders zijn. En elk jaar komen daar ook weer de berichten dat airconditioning voor particulieren ongezond zou zijn. Verkoudheid of een griepje in de zomer? Dan heb je vast de airco aan staan thuis! Maar klopt dit eigenlijk wel? Wij gingen op onderzoek uit.

Het effect van de airconditioning

Een airconditioning voor particulieren is natuurlijk een iets ander apparaat dan een professionele airco. Maar wordt je er nu echt ziek van? Het antwoord op die vraag is heel simpel. Nee, door het gebruik van een airco wordt je niet ziek, en de airconditioning is ook niet slecht voor je gezondheid. Je kunt er klachten van krijgen als hoesten, een neusverstopping en keelpijn wanneer je hem slecht gebruikt. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld het veel te laag instellen van de temperatuur. In de winter zit je ook niet in een kamer van 16°C, waarom zou je daar in de zomer dan wel je airco op zetten? Verder is het onderhoud van de airco ook belangrijk. Zorg ervoor dat je zo nu en dan de filter schoonmaakt. Hier gaat zich namelijk stof in ophopen.

Het juiste onderhoud

Om te voorkomen dat je ziek wordt van je airconditioning, moet je er dus voor zorgen dat je hem goed onderhoudt. Dat doe je door zo nu en dan de filter even goed schoon te maken. Dit onderhoud is zeer makkelijk, en hoeft maar een paar keer per jaar uitgevoerd te worden. Je kunt zelfs een onderhoudscontract afsluiten zodat je er zelf helemaal niet aan hoeft te denken.

Geniet van een goede nachtrust

Voor je gezondheid is het overigens ook belangrijk om af en toe even helemaal tot rust te komen. Hiervoor kun je genieten in je eigen wellness tuin, maar ook een goede nachtrust is zeker niet onbelangrijk. Toch is het zo dat je ‘s nachts veel minder goed slaapt als het te heet is in je woning. Dan kan een airconditioning voor particulieren zeker de uitkomst bieden! De airconditioning houdt je slaapkamer lekker koel, zodat jij de hele nacht goed slaapt. En dat is zeker goed voor je gezondheid!

kim