Tips voor het aanleggen van een wellness tuin

Leg je eigen wellness tuin aan

Tips voor het aanleggen van een wellness tuin

Heerlijk thuis ontspannen

We hebben op dit moment niet veel om te kiezen als het gaat om wellness. In deze bizarre crisistijd op het gebied van gezondheid, is het belangrijk om lijf en leden fit te houden en mentaal fris te blijven. Dat doen we normaal gesproken door te genieten van wellness faciliteiten die overal te vinden zijn. Nu we aangewezen zijn op de thuisomgeving, geven we je enkele tips voor het aanleggen van je eigen wellness tuin. Ook heel lekker. Zeker met een fijne buitensauna! Wil jij een goede buitensauna kopen voor je tuin? Wij raden je aan om dan de hulp in te schakelen van een specialist die een buitensauna op maat voor je kan maken. Over de buitensauna en andere manieren om een wellness tuin aan te leggen vertellen we je graag meer.

Het verschil met een ‘gewone’ tuin

Wat is eigenlijk het verschil tussen een wellness tuin en een ‘gewone’ tuin? Kunt u zich nu echt beter ontspannen in een wellness tuin? Het antwoord op deze vraag is ongetwijfeld ja. Een wellness tuin is volledig ingericht zodat je er helemaal tot rust kunt komen. Niet alleen door extra’s als een vijvertje of een buitensauna, maar ook door de decoratie. Een wellness tuin straalt luxe uit met strakke lijnen, wit- en grijstinten en paarse en groene accenten.

Het waterelement

In een echte wellness tuin mag een waterelement eigenlijk niet ontbreken. Dit kan zijn in de vorm van een zwembad of vijver, maar ook een klein fonteintje past helemaal bij een wellness tuin. Het gekletter van het water heeft een kalmerende functie. Bovendien werkt de blauwe kleur van het water ontspannend en verlaagt het de bloeddruk. Daarnaast geeft het een gevoel van kracht en betrouwbaarheid.

Wellness faciliteiten in eigen tuin

Natuurlijk moeten er ook bepaalde faciliteiten in een wellness tuin. We hebben eerder al verteld over de hottub die je in je eigen tuin kunt laten plaatsen, maar het is ook mogelijk om een goede buitensauna neer te laten zetten. Er zijn heel veel verschillende types sauna, zodat er altijd wel een model is dat aan al uw wensen voldoet, en dat perfect bij de stijl van je wellness tuin past.

Een goede buitensauna kopen

Natuurlijk wil je voor je wellness tuin wel een goede buitensauna kopen. Maar hoe weet je nu welk model het meest geschikt is voor jouw tuin? Wij raden je aan om contact op te nemen met een specialist en om persoonlijk advies te vragen. Zij informeren je over de beschikbare modellen, en kunnen waarschijnlijk ook nog een sauna op maat voor je maken. Met de hulp van een specialist kun je een goede buitensauna kopen die perfect bij jouw wensen past!

kim

Laat je bericht achter