De voordelige effecten van een hottub

De voordelige effecten van een hottub

Een hottub in uw tuin

Een hottub is een type spa dat u zelf in uw tuin kunt zetten. Dat is de ultieme luxe! Oorspronkelijk komt de hottub uit Scandinavië. Hier zijn heel veel natuurlijke warmtebronnen die gebruikt werden als spa’s door de lokale bevolking. De originele hottubs werden gemaakt van hout, maar tegenwoordig worden hottubs gemaakt van verschillende materialen. In de loop der jaren zijn hottubs over de hele wereld verspreid, en u kunt tegenwoordig zelfs een hottub in uw eigen tuin plaatsen! Denkt u erover om een hottub te kopen? Wij vertellen graag meer over de voordelige effecten.

Ontspannen en stress verminderen

We hadden het al eerder over de voordelen van een ontspannende sauna in uw tuin, maar ook met een hottub kunt u heerlijke relaxen. Een hottub maakt gebruik van een combinatie van warm water en waterstralen die u als het ware een massage geven. Deze combinatie zorgt ervoor dat een hottub een zeer rustgevend effect heeft. Zo helpt het om te ontspannen en kan het stress verminderen. Niet alleen de warmte en de massagestralen vermindert stress, ook het geluid van de hottub is heerlijk ontspannend.

Verminder pijn aan spieren en gewrichten

Een tweede voordeel van een hottub is het feit dat het helpt bij pijnlijke spieren en gewrichten. In de fysiotherapie wordt hydrotherapie, een mix van warmte, massage door water en het gevoel van gewichtloosheid gecombineerd. Deze combinatie zorgt ervoor dat beschadigd weefsel sneller herstelt. Bovendien heeft de hitte van het water als gevolg dat het bloed sneller gaat stromen, wat ook het lichaam revitaliseert. Hoewel een hottub die u in uw tuin plaatst natuurlijk niet geschikt is voor een volledige therapie, helpt het wel om uw spieren en gewrichten te herstellen nadat u bijvoorbeeld gesport heeft.

Zelf een hottub kopen?

Gelukkig heeft u tegenwoordig de mogelijkheid om een hottub zelf in uw eigen tuin te zetten! Wilt u een hottub kopen? Wij raden u aan om altijd op zoek te gaan naar een officiële leverancier die een hottub op maat voor u kan plaatsen. Zo geniet u gewoon thuis van de voordelige effecten van een hottub!

kim