Verminder je hooikoorts met ayurveda

hooikoorts verminderen met ayurvedische kruiden

Verminder je hooikoorts met ayurveda

Hooikoorts verminderen met ayurvedische kruiden

Voor de meeste mensen is de lente de perfecte tijd om weer naar buiten te gaan en te genieten van de groene blaadjes en zoete geuren. Maar als je last hebt van hooikoorts blijf je liever binnen om niet in de buurt te komen van bloeiende grassen en pollen. We weten bij The Berbs maar al te goed dat dat klachten oplevert! Maar wist je dat je hooikoorts kunt verminderen met ayurvedische kruiden? We vertellen je er meer over!

Zo ziet ayurveda hooikoorts

In de ayurveda is een allergie geen ziekte, maar een fysieke reactie op een stof die je lichaam niet kent. Je lichaam reageert hier heel heftig op omdat een verzwakt spijsverteringsvuur het ontstaan van de zogeheten ‘ojas’ in de weg staat. Deze ojas ontstaan als we onze voeding zo goed mogelijk verteren, en ze beschermen het lichaam en versterken je afweersysteem. Gif- en afvalstoffen hopen zich op als deze ojas niet voldoende aanwezig zijn, waardoor blokkades en ontstekingen ontstaan. In het geval van hooikoorts uit zich dat in een ophoping van slijm en jeukende ogen.

Hooikoorts tegengaan met ayurveda

Volgens de ayurveda moet je de ‘agni’, dat is een gezonde spijsverterings- en stofwisselingsenergie, herstellen. Daarvoor moet je zorgen voor een goed dag- en seizoensritme. Let daarom hierop:

  • Ga op tijd naar bed en sta vroeg op
  • Eet voedingsmiddelen van goede kwaliteit (vers en eventueel biologisch)
  • Ontbijt met iets warms en lichts, lunch met een warme voedzame maaltijd en eet vroeg op de avond een licht diner
  • Eet je maaltijden in alle rust

Ook kun je met ayurvedische kruiden je spijsverteringsenergie herstellen. Wanneer je al last hebt van je hooikoortsklachten brengt het verlichting om te stomen met kurkuma. Gebruik ook verfrissende geuren in je huis. Probeer bijvoorbeeld eens een ayurvedische kruidenolie met munt. Bij het verminderen van hooikoorts spelen voor verwarmende kruiden en specerijen een belangrijke rol.

kim

Laat je bericht achter