Een eigen sauna in uw tuin

Een eigen sauna in uw tuin

Bespaar tijd en geld met uw eigen sauna

Sauna’s en wellnesscentra schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond. De populariteit van deze traktaties voor lichaam en geest is onder alle lagen van de bevolking groeiende. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de bezoekers voor een momentje van ontspanning of plezier naar de sauna of wellness gaat. Een kleinere groep maakt vooral gebruik van een sauna of wellness voor de gezondheid. In het verlengde daarvan is ook de populariteit van een eigen sauna in de tuin enorm gestegen. In dit blog leest u wat de voordelen zijn van een eigen sauna in de tuin.

Wat maakt buitensauna’s zo populair?

De populariteit van sauna’s in het algemeen zorgt ervoor dat sauna’s in eigen tuin meegroeien in die populariteit. Het grote voordeel van een sauna in eigen tuin is dat u die weldadige ontspanning gewoon naar uw eigen achtertuin haalt. Daarmee bespaart u niet alleen geld en reistijd, het biedt u gewoon meer ontspanning. Met een sauna in eigen tuin hoeft u nooit meer naar een grote en overvolle commerciële sauna. En nog fijner: u kunt gewoon even een kwartiertje genieten van uw sauna op een moment dat u het beste uitkomt. Extra fijn is natuurlijk dat u de sauna met niemand hoeft te delen als u dat niet wilt. Het is uw plekje, waar u helemaal tot rust komt. Dromen worden werkelijkheid met een eigen sauna in de tuin. Ze zijn er dan ook in vele vormen en uitvoering. We lichten er hier twee populaire sauna’s uit, de barrelsauna en de Finse sauna.

De barrelsauna, knus en ruimtebesparend

De barrelsauna is een ronde sauna in de vorm van een houten vat, een barrel. In de barrelsauna is aan beide zijden een bank gemaakt waarop u heerlijk kunt liggen om van de intense warmte te genieten. Het unieke van een barrelsauna in uw achtertuin is dat u rustig buiten kunt afkoelen in de buitenlucht. Dat geeft toch een heel ander gevoel dan binnenshuis. U kunt een sauna in principe overal neerzetten, dat scheelt binnenshuis natuurlijk ook ruimte.

Finse sauna met uiterlijk van een blokhut

Sfeervol en gezellig zijn de Finse sauna’s met het uiterlijk van een blokhut. Ze zijn een mooie aanvulling op uw tuin. Ze nemen wel iets meer ruimte in en zijn wat kostbaarder dan de barrelsauna’s. Het grote voordeel is dat Finse sauna’s op maat gemaakt kunnen worden.

Kies uw sauna naar uw persoonlijke smaak

Er gaat niets boven op een koude en gure winteravond lekker genieten van de aangename warmte van een infrarood- of saunacabines in uw eigen tuin. Kies voor een standaard model sauna, zoals de barrelsauna of voor echt maatwerk in de vorm van een Finse sauna! Bij de specialist hebben ze altijd een sauna die past bij uw persoonlijke smaak en voorkeur. Ga gerust eens kijken!

kim