Waarom goed ventileren belangrijk is

aircosysteem

Waarom goed ventileren belangrijk is

Uw binnenruimtes goed ventileren

Wanneer u veel tijd doorbrengt in binnenruimtes, is het belangrijk om deze altijd goed te blijven ventileren. Want met schone en frisse lucht voelt u zich beter, fitter en kunt u beter slapen en presteren. Lees in dit artikel meer over het belang van het ventileren van uw binnenruimtes.

Hoe belangrijk is frisse lucht?

Veel mensen staan er niet vaak bij stil hoe belangrijk frisse lucht binnenshuis is. In welke binnenruimte u zich ook bevindt, deze lucht wordt in principe constant vervuild. Denk bijvoorbeeld aan de adem van mensen, de aanwezigheid van huisdieren en kookluchtjes. Maar ook de luchtvochtigheid kan flink worden beïnvloed, door het wel of niet beschikken over een goede ventilatie. Zeker in nieuwe gebouwen met een zeer sterke isolatie is de vervuiling en verfrissing van het binnenklimaat een belangrijk thema.

De gevolgen van slecht ventileren

Het slecht of niet ventileren van een binnenruimte kan vervelende en zelfs gevaarlijke gevolgen hebben. Mensen die te lang in een binnenruimte zitten zonder een regelmatige aanvoer van frisse lucht, krijgen al snel last van verschillende klachten. Die kunnen zich ontpoppen tot gevaarlijke situaties wanneer er niets met de luchtkwaliteit wordt gedaan. Klachten die kunnen optreden in slecht geventileerde ruimtes zijn bijvoorbeeld:

    • Benauwdheid
    • Hoofdpijn
    • Vermoeidheid, sufheid en duizeligheid
    • Hoesten en een droge keel
    • Slecht kunnen slapen

</ul

Hoe ventileert u op een juiste manier?

Op een juiste manier ventileren is dus van groot belang voor uw welzijn en functioneren. Een eenvoudige maatregel, die u zelf al kunt nemen, is het regelmatig laten doorluchten van uw ruimte door even een raam of deur open te zetten. Maar de beste oplossing op de lange termijn is toch wel een airco- of ventilatiesysteem. Deze kan waken over zowel de temperatuur in uw ruimte als over de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid en hierop reageren.

Investeer in goede ventilatie

Investeer in goede ventilatie voor al uw binnenruimtes om uw binnenklimaat en gezondheid op peil te houden. Hier kunt u al voor zorgen met een eenvoudig en budgetvriendelijk klimaat- of aircosysteem. Neem contact op met uw specialist en vraag naar de mogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand.

Heeft u al een klimaatsysteem waar u tevreden over bent? Deel uw positieve ervaring dan met ons via ons contactformulier.

kim