Het nut van Keratoconus brillenglazen

Het nut van Keratoconus brillenglazen

Wat is keratoconus?

Mensen die keratoconus hebben, hebben een aangeboren oogaandoening waarbij het hoornvlies onder het midden van het oog net iets dunner is dan de rest. Hiervoor puilt het hoornvlies uit en verliest het zijn bolle vorm. Omdat het hoornvlies hierdoor een beetje een spitse en kegelachtige vorm krijgt, valt het licht dat het oog binnenkomt niet netjes op één punt achterin het oog. Dit zorgt voor verschillende klachten zoals strooilicht.

Hulpmiddelen: scleralenzen

In het geval van keratoconus zijn er verschillende hulpmiddelen zoals scleralenzen. Scleralenzen zijn speciaal ontwikkelde contactlenzen voor mensen met keratoconus. Deze lenzen kunnen ervoor zorgen dat het strooilicht dat het oog binnenkomt minder intens is en iemand daardoor beter tegen (fel) zonlicht kan. Helaas kan het ook voorkomen dat scleralenzen het strooilicht-effect juist versterken. In dat geval kan een bril met keratoconus brillenglazen uitkomst bieden.

Hulpmiddelen: keratoconus brillenglazen

Veel mensen met keratoconus willen graag een bril met keratoconus brillenglazen omdat deze de klachten drastisch vermindert. Een bril biedt de mogelijkheid deze af te kunnen wisselen met scleralenzen. Bij (tijdelijke) intolerantie voor de lenzen, zet je dan gewoon de bril op. Ook helpt de afwisseling tussen lenzen en bril met het toenemen van het draagcomfort van lenzen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een keratoconus brillenglas 71% beter resultaat geeft dan een standaard brillenglas. Ook blijkt uit een ander onderzoek dat in tweederde van alle metingen een keratoconus bril als meer dan voldoende werd ervaren als het aankomt op het verminderen van klachten.

Verminder de klachten

Heb jij keratoconus gerelateerde klachten of ken je mensen in je naaste omgeving die deze klachten hebben? Dan kunnen keratoconus brillenglazen, scleralenzen of een combinatie van beiden uitkomst bieden.

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel je vragen ons gerust via het contactformulier.

kim

Laat je bericht achter