Begeleid wonen Groningen

begeleid wonen

Begeleid wonen Groningen

Niet zelfstandig wonen

Er kunnen diverse situaties zijn waardoor het zelfstandig wonen moeilijk is. In dit soort gevallen kan het interessant zijn om over beschermd of begeleid wonen in Groningen na te denken. In dit blog leest u meer over de voordelen van beschermd of begeleid wonen in Groningen.

De weg naar zelfstandigheid

Voor sommige (jong)volwassenen is het indelen van de dag lastig. Voor hen kan het helpen wanneer er goede begeleiding aanwezig is. Natuurlijk is dit niet in een dag aan te leren, hiervoor moeten meerdere positieve ervaringen worden opgedaan. Voor mensen met een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid is beschermd of begeleid wonen in Groningen de oplossing om zelfstandig te worden.

Ondernemen van belangrijke activiteiten

Tijdens het beschermd of begeleid wonen, worden diverse activiteiten ondernomen. De zorgvrager gaat samen met de begeleider op zoek naar waar meer ondersteuning nodig is. Dit kan zijn bij financiƫn en het omgaan daarvan, maar ook bij het leren van nieuwe gerechten of het huishouden. De zorgvrager mag ook altijd aangeven waar hij of zij ondersteuning bij nodig heeft.

De 8 leefgebieden

Voor een goed overzicht hebben wij de 8 leefgebieden op een rij gezet. Wanneer de zorgvrager aan deze 8 leefgebieden werkt, wordt het zelfstandig wonen steeds makkelijker. De 8 leefgebieden zijn:

  • Huisvesting
  • FinanciĆ«n
  • Sociaal functioneren
  • Psychisch functioneren
  • Zingeving
  • Lichamelijk functioneren
  • Praktisch functioneren
  • Dagbesteding

Meer weten over begeleid wonen in Groningen?

Heeft u behoefte aan beschermd of begeleid wonen, of kent u iemand die beschermd wonen in Groningen nodig heeft? Dan kunt u altijd voor meer informatie deze website informeren. Heeft u liever direct antwoord op een vraag? Stuur dan uw vraag in via dit contactformulier en wij zullen u zo snel mogelijk beantwoorden.

kim