Tips om gezond te frituren

Airfryer

Tips om gezond te frituren

Gezond frituren met een airfryer

We zijn ons er allemaal van bewust dat frituren niet gezond is. Desondanks is en blijft het toch heel lekker. Af en toe een frietje kan geen kwaad, maar het is mogelijk om ook friet gezond te eten. Hoe dit kan? Door te frituren met een airfryer! In een airfryer wordt hete lucht door het apparaat geblazen. Deze lucht zorgt ervoor dat het eten gaart. Er komt dus geen frituurvet aan te pas. In dit blog geven we u graag wat tips om gezond te eten uit de airfryer.

Is friet uit de airfryer gezonder?

Of de airfryer een gezond alternatief is voor frituren, hangt van verschillende dingen af. Stopt u bijvoorbeeld een kroket in de airfryer, dan blijft dit nog steeds een ongezond product van nature. Toch is de airfryer wel gezonder dan frituren, want het bevat minder vet. Dit leidt tot een lagere calorie-inname.

Tips om gezond te eten met een airfryer

Naast friet, kan er nog veel meer eten in de airfryer opgewarmd worden. Wij geven u een aantal tips hoe u gezond kunt eten met een airfryer:

  • Een airfryer is niet alleen een oplossing om gezond te frituren. U kunt er ook andere aardappelproducten in doen. Zelfs vis of groente zijn klaar te maken in de airfryer. Zolang u gezonde producten klaarmaakt, bent u gezond bezig. Frikandellen of kroketten zijn dus ook in de airfryer geen gezonde keuze.
  • Beperk de hoeveelheid acrylamide dat u aardappelproducten komt. Dit doet u door de temperatuur in te stellen op maximaal 180ºC.
  • Voeg een klein beetje olijf- of zonnebloemolie toe.

Een airfryer cadeau geven

Wilt u gezond frituren stimuleren? Dan is het leuk om een airfryer cadeau te geven. U kunt dit cadeau met diverse etenswaren combineren. Heeft u hier nog ideeën over? laat het ons weten via het contactformulier.

kim