De werking van edelstenen

werking van edelstenen

De werking van edelstenen

De werking van edelstenen

Zoals je misschien wel weet, zijn er ontzettend veel verschillende soorten edelstenen in allerlei kleuren en vormen. Maar wist je dat elke edelsteen ook zijn specifieke werking heeft? Je hebt bijvoorbeeld een edelsteen die speciaal voor de liefde is, terwijl een andere edelsteen weer meer geschikt is voor rouwverwerking. In dit blog beschrijf ik de drie populairste edelstenen en hun unieke en positieve werking.

Rozenkwarts: liefde

De werking van rozenkwarts is een bijzondere, het is namelijk de edelsteen die staat voor liefde. De steen werkt sterk in op je hartchakra en opent je hart om meer liefde te ontvangen en om deze ook te geven. De steen trekt niet alleen harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties van buitenaf aan, ook bevordert deze edelsteen de eigenliefde en zelfacceptatie. De meeste mensen dragen deze steen voor hun hart aan hun ketting, maar deze steen kun je bijvoorbeeld ook onder je kussen leggen.

Amethist: rust

Als je veel stress ervaart en situaties moeilijk loslaat, is de amethist de juiste steen. Deze steen werkt vooral heel goed tegen piekeren, spanningshoofdpijn, migraine of slapeloosheid. De amethist helpt je om ervaringen een plek te geven. Bij trauma’s, verlies en rouw brengt de edelsteen meer verlichting en helpt het uiteindelijk om bepaalde situaties los te laten. Vaak wordt deze steen onder het kussen of op het voorhoofd gelegd tijdens de meditatie.

Robijn: beschermt

Een robijn is echt een krachtige steen, zo krachtig dat het soms te veel is voor gevoelige mensen die te snel overprikkeld raken. De steen activeert net zoals de rozenkwarts, de hartchakra. Dit stimuleert vervolgens: passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, overvloed en een positieve houding. Robijn werkt daarnaast ook beschermend tegen psychische aanvallen en mensen die energie bij je weghalen. Bij voorkeur wordt een robijn dicht op de huid gedragen.

Edelstenen kopen

Deze edelstenen en meer kun je vaak eenvoudig in een webshop kopen. Het is dan wel belangrijk dat je een edelsteen kiest die helpt met jouw behoeftes.

Wat zijn jouw ervaringen met edelstenen? Laat het ons weten via dit contactformulier. Wij lezen graag je reactie!

kim

Laat je bericht achter