Hoe (on)gezond is een airco?

airco kopen

Hoe (on)gezond is een airco?

Het belang van een comfortabel binnenklimaat

Een comfortabel leefklimaat is essentieel voor het welzijn van de mens. Te warm of te koud kan gezondheidsklachten veroorzaken. Airconditioning garandeert u een comfortabel binnenklimaat, maar zitten er ook nadelige gezondheidsrisico’s aan? Specialisten als longartsen en toxicologen zijn het er lang over eens. Airconditioning is niet ongezond. Wel zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden.

3 Tips tegen de ongezonde bijeffecten van airconditioning

Airconditioning kan ongezonde bijeffecten hebben maar als u de onderstaande tips in acht neemt zijn deze eenvoudig te voorkomen en zult u alleen maar van de positieve effecten profiteren.

  1. Zorg altijd voor periodiek onderhoud: Een vervuild filter kan namelijk zorgen voor de verspreiding van ziektekiemen met als mogelijk gevolg een verstopte neus, keel klachten, hoesten en plotselinge verergering allergieën. Dit is eenvoudig te voorkomen door het filter op tijd te vervangen of te reinigen.
  2. Zet de temperatuur niet te laag: Veel mensen stellen de temperatuur van hun airco veel te laag in. Maar waarom zou u uw thermostaat in de winter op een comfortabele temperatuur van 21 graden instellen en ‘s zomers uw airco op 16 graden? Het warmteverschil tussen buiten en binnen in de zomer zorgt er dan voor dat u makkelijk kou vat wanneer u van buiten naar binnen gaat of een klap krijgt van de hitte wanneer u de deur uit gaat. Niet overdrijven zorgt ervoor dat u alleen de positieve effecten ervaart.
  3. Tot slot is het belangrijk om de airco niet direct op uzelf te richten. U kunt dan makkelijk kou vatten of last krijgen van spieren en gewrichten.

Laat u adviseren door een specialist

Wilt u een airco kopen? Laat u bij de aanschaf dan altijd goed adviseren door een NVKL-gecertificeerd bedrijf. Zij kunnen u helpen bij het selecteren van de meest geschikte airco. Ook bent u dan verzekerd van een kundige installatie en een goede afstelling. Uiteraard kunnen zij u ook ontzorgen op het gebied van periodiek onderhoud. Zo kunt u rustig genieten van een gezond binnenklimaat.

kim

Laat je bericht achter