De lekkerste pannenkoeken in Amsterdam voor jou

De lekkerste pannenkoeken in Amsterdam voor jou

Op zoek naar pannenkoeken

Op een druilerige zondagmiddag liepen wij door de stad met maar één missie: het vinden van de lekkerste pannenkoeken in Amsterdam. En ja hoor, we hebben ze gevonden! Wij kwamen namelijk terecht in de mellow urban vibe van Moak Pancakes, waar we met chille hip-hop tracks op de achtergrond konden genieten van heerlijke pannenkoeken in Amsterdam.

Pannenkoeken of pancakes

Eigenlijk mogen we deze pannenkoeken helemaal geen pannenkoek noemen, want het zijn de Amerikaanse variant, pancakes. Het verschil tussen de pannenkoek en de pancake zit hem in het beslag. Hier wordt namelijk bakpoeder en baking soda aan toegevoegd (wat een heel stuk minder lekker klinkt dan dat het in werkelijkheid is). Het speciale beslag zorgt ervoor dat de pancakes gaan rijzen, en lekker dik, licht en fluffy worden. Deze echte Amerikaanse pannenkoeken zijn dus ook gewoon in Amsterdam te krijgen, en zeker het proberen waard!

Vegetarische en veganistische pannenkoeken in Amsterdam

Eet jij (helemaal) diervrij? Ook dan kun je in Amsterdam terecht voor deze pannenkoeken! Er staan namelijk ook vegetarische en veganistische varianten op het menu. Sowieso zijn alle pannenkoeken volledig suiker- en zoutvrij. Dit betekent dat ze een stuk gezonder zijn dan ‘traditionele’ pannenkoekenrecepten. Verder wordt er biologische volkoren tarwebloem meel en biologische karnemelk gebruikt in het beslag. Voor de veganistische pannenkoeken wordt de karnemelk vervangen voor biologische amandelmelk. Ook wordt aan dit beslag een snufje handgeplukte saffraan toegevoegd om van de pannenkoek een uniek geheel te maken.

Hoeveel heb jij ervoor over?

Heb jij wat geld over? Kies dan voor ‘The Golddigger’: de duurste pannenkoek in Nederland! Voor €100,- krijg je een stack van 3 blauwe bessen pancakes, een grote bol saffraan pistache ijs (naar geheim recept!), dit alles bedekt in gesmolten Ruby (roze) chocolade, met drie bladgoud blaadjes van 22 karaat goud. Hieraan worden verschillende soorten fruit, noten en eetbare bloemen toegevoegd. En bij pancakes mag de Canadese Maple Syrup natuurlijk niet ontbreken. Dit alles wordt geserveerd met een heerlijk glas champagne en gepresenteerd op een Versace bord met Versace bestek. De ultieme luxe!

Proef de pannenkoeken in Amsterdam!

Natuurlijk zijn er ook genoeg betaalbare varianten te vinden in dit unieke pannenkoekenrestaurant in Amsterdam. Neem maar eens een kijkje op de menukaart. Wil jij een van deze lekkere pannenkoeken zelf proeven? Dan kun je gewoon binnenlopen, want er wordt niet gewerkt met reserveringen. Onze conclusie: deze pannenkoeken in Amsterdam wil je gewoon geprobeerd hebben!

kim