Effectief je cholesterolgehalte verlagen

Effectief je cholesterolgehalte verlagen

Goed en slecht cholesterol

Je hoort het tegenwoordig overal, mensen moeten hun cholesterol verlagen! Dat is echter een nogal algemene uitspraak. Er zijn namelijk twee verschillende soorten cholesterol: LDL en HDL. De ene moet zo laag mogelijk gehouden worden, terwijl de andere juist essentieel is voor een gezond lichaam. Er zijn verschillende specialisten die natuurlijke producten verkopen om deze balans op een natuurlijke manier in stand te houden. In dit blog vertellen wij hier graag meer over.

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een van de vetten, ook wel lipiden genoemd, die nodig is om je lichaam goed te laten werken. Het is nodig om je lichaamscellen goed te laten werken en voor de vorming van hormonen. Wat we cholesterol noemen is eigenlijk onder te verdelen in twee hoofdsoorten: LDL-cholesterol en HDL-cholesterol. Wanneer we het hebben over cholesterol verlagen gaat het eigenlijk om de balans van deze twee stoffen.

Slecht cholesterol

Natuurlijk is het ten eerste belangrijk om te weten wat slecht cholesterol is. Het is essentieel om zoveel mogelijk dit cholesterol te verlagen. We hebben het dan over lage-dichtheidslipoproteïnen, oftewel LDL-cholesterol. De functie van dit LDL-cholesterol is om cholesterol te vervoeren naar de plaatsen in het lichaam waar de celwanden hersteld moeten worden. Wanneer je te veel LDL-cholesterol in je lichaam hebt, wordt het op andere plekken in de celwand afgezet. Zo veroorzaakt het een ophoping in de wand van de slagaders. Dat noemen we aderverkalking.

Goed cholesterol

Het lijkt tegenstrijdig, maar het is echt waar: om je cholesterol te verlagen heb je cholesterol nodig! Het gaat dan om hoge-dichtheidslipoproteïnen, oftewel HDL-cholesterol. Dit stofje voert cholesterol af naar de lever, waar het omgezet wordt naar voedingsstoffen en het overbodige cholesterol via de lever verwijderd wordt. HDL-cholesterol is dus als het ware de schoonmaakploeg van het lichaam. Je wilt dus veel HDL-cholesterol in je lichaam, en het LDL-cholesterol verlagen.

Slecht cholesterol verlagen

Dit slechte cholesterol verlagen doe je door te stoppen met roken, goed te eten en genoeg te bewegen. Ook kun je voedingssupplementen nemen die je lichaam voorzien van HDL-cholesterol, diet het LDL-cholesterol afvoert. Hier hoef je helemaal geen chemische stoffen voor te gebruiken, want in de natuur is veel goede cholesterol te vinden. Met Ayurvedische voedingssupplementen, die gemaakt zijn van 100% natuurlijk ingrediënten, ondersteun je het cholesterol beheer, en kun je dus je cholesterol verlagen.

Ayurvedische ondersteuning

Kies je ervoor om je cholesterol te verlagen met natuurlijke Ayurvedische voedingssupplementen. Dan raden wij je aan om wel op zoek te gaan naar een betrouwbaar verkooppunt, die ook echt gebruik maken van natuurlijke ingrediënten. Met de technieken van Ayurveda gaat je cholesterol verlagen zeker lukken!

kim