De kracht van granaatappel

De kracht van granaatappel

Granaatappel, de smakelijke ondersteuning van gezonde voeding

Wist u dat de granaatappel al sinds jaar en dag bekend staat in de categorie gezonde voeding? Maar pas sind enkele jaren is de granaatappel de titel superfood toegekend. Van oudsher stond de granaatappel (Punica granatum) bekend als het symbool van onsterfelijkheid. Dat heeft twee redenen: ten eerste: zijn de verfijnde smaak en het bijzondere aroma van de granaatappel al honderden jaren geliefd. Ten tweede is de heilzame werking van de granaatappel zelfs al duizenden jaren geen geheim meer. De granaatappel is een natuurlijke bron van vitamine C en ijzer. Daarmee biedt de granaatappel vergelijkbare gezondheidsvoordelen als bijvoorbeeld citrusvruchten, druivenpitten, rode wijn en groene thee. Bovendien wordt de wonderlijke bloesem van granaatappel al sinds lange tijd beschouwd als een symbool van de liefde. De extracten van de granaatappel worden traditioneel dan ook veelvuldig gebruikt in liefdeselixers. Bij een gespecialiseerde leverancier in gezonde voeding kunt u terecht voor diverse granaatappelproducten U vindt er bijvoorbeeld granaatappel als elixer en als concentraat. Onderstaand informeren we u nog verder over over superfoods.

Wat zijn superfoods

Superfoods, zoals de granaatappel, bieden grote gezondheidsvoordelen. De term superfood is een verzamelnaam voor diverse eetbare vruchten en planten met veel essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, enzymen, proteïnen, antioxidanten, polysachariden, essentiële vetzuren en aminozuren. Bovendien zijn superfoods altijd vrij van pesticiden, chemicaliën en (groei)hormonen. Een superfood krijgt die term als het product minstens dertien positieve eigenschappen voor de gezondheid heeft. Zodoende kunnen superfoods de algemene gezondheid verbeteren, het immuunsysteem versterken, de serotonineproductie verhogen, het lichaam zuiveren, het libido verhogen en het lichaam in z’n algemeenheid voorzien van alle voedingsstoffen die nodig zijn.

Meer energie en een betere concentratie

Door uw lichaam te verwennen met superfood, zoals granaatappel,voelt u zich energieker en heeft u een beter concentratievermogen. Zo heeft u snel een meer positieve kijk op het leven. En omdat u minder behoefte krijgt aan ongezonde voeding, is het met superfoods als onderdeel van een gezonde voedingsgewoonte ook goed te doen een ideaal gewicht te bereiken. Het slikken van voedingssupplementen is hierdoor volstrekt onnodig. Het nuttigen van granaatappel is het hele jaar door heel eenvoudig. U kunt het bijvoorbeeld drinken in de vorm van granaatappel-elixer. Dat is als antioxidant maar liefst 16 keer krachtiger dan rode wijn of groene thee.

Bestel granaatappel producten bij de specialist

Samenvattend kunnen we stellen dat de granaatappel een onmisbare schakel vormt in een gezond voedingspatroon. Bovendien is het op diverse manieren te nuttigen. Bij een specialist in gezonde voeding kunnen ze u verder informeren over de kracht van granaatappel en andere superfoods.

kim