Hoe snel mag je na je scheiding weer verliefd worden?

scheidingsmediation

Hoe snel mag je na je scheiding weer verliefd worden?

Wat doet de liefde na een scheiding

Na een scheiding heeft de één al snel meer behoefte aan een nieuwe relatie. De ander moet er soms nog even niet aan denken. Toch kan Cupido je zomaar ineens weer in het hart raken. Wat doe je dan als het nog kort na de scheiding is. Hoe snel mag je na je scheiding weer verliefd worden? We kunnen je niet vertellen wat je moet doen, maar wel wat aandachtspunten geven.

Ga voorzichtig te werk

Het is raadzaam om na een scheiding even tijd voor jezelf te nemen. Start niet meteen met een nieuw liefdesavontuur. Je hebt kort na de scheiding nog genoeg te verwerken. Even alleen zijn is niet erg. Het helpt om je scheiding te verwerken. Als je na verloop van tijd weer lekker in je vel zit, komt er vanzelf ruimte om weer een nieuwe levenspartner te leren kennen.

Wat vinden de kinderen ervan?

Word je verliefd? Dan is het verstandig om je kinderen hier nog even buiten te houden. De scheiding heeft hen veel gedaan en ze zitten aanvankelijk niet op jouw nieuwe liefdespartner te wachten. Zeker als die relatie snel weer overgaat, wordt het verwarrend voor de kinderen. Ga dus voorzichtig om met de nieuwe relatie richting je kinderen en zorg er eerst voor dat je weet dat de nieuwe relatie kans van slagen heeft.

Word pas verliefd als je er klaar voor bent

Natuurlijk mag je snel na je scheiding weer verliefd worden. Het komt ook vaak ter sprake bij scheidingsmediation. Maar het advies luidt dan altijd: verwerk de scheiding, zorg ervoor dat je alles verwerkt en rust even uit van alle emoties. Pas dan ben je klaar om weer op zoek te gaan naar een nieuwe partner na je scheiding. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

kim