Mogelijkheden van een litteken behandeling

litteken behandeling

Mogelijkheden van een litteken behandeling

Welke litteken behandelingen zijn mogelijk?

Heeft u littekens op uw lichaam? U bent zeker niet de enige. Veel mensen hebben ergens op hun lichaam wel een litteken zitten. Ook op het gezicht kunt u een litteken hebben. Bent u hier niet tevreden mee? Dan kunt ervoor kiezen om het litteken te laten verminderen met een litteken behandeling. Door middel van TCA peeling of skinpen bent u binnen korte tijd van dat vervelende litteken af. Maar welke behandeling is het meest geschikt? Wilt u meer weten over de mogelijkheden van litteken behandelingen? Lees dan snel verder.

Littekens behandelen met TCA peeling

Wilt u oppervlakkige littekens laten verminderen? Dan kunt u TCA peeling laten aanbrengen op uw huid. TCA staat voor trichloorazijnzuur. Dit is een vloeistof die het huidvernieuwingsproces stimuleert. Dankzij TCA peeling wordt er nieuw collageen en elastine aangemaakt, wat zorgt voor een vermindering van de scherpe randen van littekens.

Littekens verminderen met skinpen

Naast TCA peeling, is het ook mogelijk om littekens te verminderen met skinpen. Skinpen is medisch microoneedling, waarbij er door middel van steriele naaldjes kleine openingen gemaakt worden in uw huid. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces geactiveerd tot diep in de huid. Ook hier wordt er nieuw collageen en elastine aangemaakt. Skinpen microneedling zorgt er niet alleen voor dat littekens verminderen, maar ook dat de huid voller en steviger wordt.

Thuis littekens behandelen

TCA peeling en skinpen (medisch microneedling) zijn beide litteken behandeling die u in een kliniek kunt laten doen. Daarnaast is er in veel gevallen ook een thuisbehandeling nodig, gebaseerd op aanvullend productgebruik. De kliniek zal hier een behandelplan voor opstellen en professionele producten afstemmen op uw huid. Hierdoor ziet u na afloop van de behandeling het beste resultaat.

Wat zijn uw ervaringen met litteken behandelingen? Wij zijn benieuwd! Deel ze met ons via het contactformulier.

kim