3 belangrijke vragen over BHV’ers

3 belangrijke vragen over BHV’ers

BHV'er

Het belang van een bedrijfshulpverlener

De afkorting BHV staat voor bedrijfshulpverlener. Dit is een medewerker van je eigen bedrijf die kennis heeft van EHBO, maar ook kan helpen bij andere noodsituaties. Ieder bedrijf, groot of klein, moet een of meerdere BHV’ers in dienst hebben. Voor iedereen die meer wil weten over BHV zetten wij drie belangrijke vragen op een rijtje.

1. Wat doet een BHV’er?

Een bedrijfshulpverlener schiet te hulp wanneer er een noodsituatie op het werk ontstaat. BHV’ers zijn gewone medewerkers die een cursus BHV hebben afgerond. De taken van een BHV’er bestaan uit:

  • Het geven van eerste hulp bij ongevallen
  • Het bestrijden van brand
  • Het alarmeren en evacueren van de medewerkers in een noodsituatie

2. Hoeveel BHV’ers moet een bedrijf hebben?

Er staat nergens hoeveel BHV’ers een bedrijf moet hebben. Wel staat wettelijk vastgelegd dat elk bedrijf doeltreffende maatregelen moet nemen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel BHV’ers jij nodig hebt binnen jouw bedrijf. Hierbij is het wel belangrijk dat er altijd minstens één BHV’er aanwezig is. Dus werk je in ploegendienst? Dan heb je meerdere mensen met een BHV certificaat nodig. Ook geldt natuurlijk: hoe groter het bedrijf, hoe meer BHV’ers je wilt hebben.

Hoe lang duurt een BHV cursus?

Veel mensen stellen het volgen van de BHV cursus keer op keer uit. Dit is erg onverstandig! Een BHV cursus neemt namelijk helemaal niet veel tijd in beslag. Vaak kun je binnen één dag al een certificaat halen. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven die een BHV cursus op locatie aanbieden. Dit heeft ook nog eens als voordeel dat de inhoud van de cursus nog beter afgestemd kan worden op het bedrijf.

Heb je nog vragen over het volgen van een BHV cursus? Neem dan gerust contact met ons op!

kim

Laat je bericht achter