Rugklachten verminderen

Personal training

Rugklachten verminderen

3 handige tips om rugklachten te verminderen

Rugklachten verminderen

Rugklachten zijn altijd ontzettend vervelend. Daar wilt u dan ook zo snel mogelijk vanaf. Wij geven in dit blog enkele handige tips om uw rugklachten te verminderen. Zo komt u er hopelijk snel weer vanaf!

1. Blijf in beweging

Wanneer u last heeft van rugklachten, heeft u waarschijnlijk de neiging om veel te rusten. Toch is dat niet altijd de beste optie. Het is namelijk belangrijk om, ook wanneer u rugpijn heeft, in beweging te blijven. Heeft u veel last van terugkerende rugpijn? Dan kan het versterken van uw rugspieren veel hulp bieden. Zo verbetert u ook uw lichaamshouding, wat rugklachten in de toekomst kan voorkomen. Heeft u veel last van uw rug en doet het pijn om te bewegen? Neem dan gerust een pijnstiller of spierverslapper om het bewegen te bevorderen.

2. Goede nachtrust

In veel gevallen zijn rugklachten een gevolg van overbelasting in de rug. Daarom is een goede nachtrust erg belangrijk. Ongeveer 7 tot 9 uur per nacht is goed. Bovendien heeft u met een goede nachtrust de volgende dag meer energie om te bewegen. Wist u dat u ook een matras tegen rugklachten kunt aanschaffen? Hiermee worden uw rugklachten ongetwijfeld snel verleden tijd.

3. Schakel professionele hulp in

Heeft u aanhoudende rugklachten? Blijf er niet zelf mee rondlopen, maar schakel de hulp in van een fysiotherapeut. Die kan u helpen de oorzaak van de klachten te vinden, en hij of zij kan u natuurlijk ook persoonlijke tips geven om de rugklachten te verminderen. Ook kan het praten met een psycholoog helpen. Angst en stress kunnen namelijk ook voor rugklachten zorgen. Dan is het slim om over uw emoties te praten.

Heeft u de gouden tip om rugklachten te verminderen? Deel het met ons via het contactformulier.

kim

Laat je bericht achter