Gewond geraakt door een hond? Dit moet u doen!

Gewond geraakt door een hond? Dit moet u doen!

Professionele hulp bij letselschade

Een van de meest populaire huisdieren in Nederland, is de hond. Zo’n 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft een of meerdere honden, wat betekent dat er ruim 1,5 miljoen van deze dieren in Nederland rondlopen. Dat is niet zo gek, want een hond heeft ontzettend veel liefde te geven, en zorgt voor gezelschap. Maar als er zo veel honden rondlopen, is het ook niet vreemd dat er zo nu en dan een ongeluk gebeurt. Bent u gewond geraakt door een hond die niet van uzelf is? Dan raden wij aan om een letselschade advocaat in Arnhem in te schakelen om u te ondersteunen. De eigenaar is namelijk in veel gevallen aansprakelijk voor de schade die u opgelopen heeft.

Hond heeft u gebeten

Naar schatting worden er zo’n 150.000 mensen per jaar gebeten door een hond. Dat is een schatting, omdat het niet verplicht aangegeven hoeft te worden. Wanneer u gebeten wordt door een hond, raden wij u aan om de volgende vijf stappen te volgen.

  1. Noteer alle namen en telefoonnummers van eventuele getuigen
  2. Ga meteen naar de huisarts
  3. Stel de eigenaar van de hond aansprakelijk
  4. Houdt de schadeclaim nauwkeurig bij. Noteer alle kosten en het verlies van inkomsten door de hondenbeet
  5. Schakel de hulp in van een letselschade advocaat

Door de hond gevallen

Er zijn ook andere manieren waarop u gewond kunt raken door een hond. De hond kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat u valt, en naar terechtkomt. Hij is misschien tegen u aan gesprongen, u bent verstrikt geraakt in de riem en daardoor gestruikeld, of de hond is de reden geweest dat u van de fiets gevallen bent. In bijna alle gevallen waarin u gewond bent geraakt door de hond van een ander, is de eigenaar van de hond aansprakelijk. Dit geldt ook wanneer de eigenaar de hond niet aangezet heeft om bepaald gedrag te vertonen, en wordt ook wel risicoaansprakelijkheid genoemd. Dit geldt voor meerdere verwondingen door dieren. Wij raden u dan ook altijd aan om contact op te nemen met een letselschade advocaat in Arnhem.

kim