Darmklachten? Doe een ontlastingsonderzoek

darmklachten

Darmklachten? Doe een ontlastingsonderzoek

Verschillende zelftests voor ontlastingsonderzoek

Darmklachten kunnen heel vervelend zijn. De klachten kunnen zich tonen in de vorm van winderigheid, een opgezette buik, afwijkende ontlasting en buikpijn. Dit soort darmklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Als u een ontlastingsonderzoek laat doen, kan de oorzaak van uw darmklachten snel boven water komen en kunt u de problemen snel laten verhelpen. In dit blog geven wij u een overzicht van een aantal soorten ontlastingsonderzoek die u kunt (laten) doen en welke tests u kunt doen die passen bij uw darmklachten.

Darmparasieten test

heeft u last van veel vermoeidheid, een wisselend ontlastingspatroon of langdurige darmklachten? Dan kan dit wijzen op darmparasieten. Doe in dat geval een darmparasieten test. Dat is ook verstandig om te doen wanneer een van uw gezinsleden besmet is met een darmparasiet.

Darmflora test

Wist u dat er in uw darmen plusminus anderhalve kilo aan bacteriƫn zitten? Ze worden ook wel microbiota genoemd. Ze helpen onder andere de spijsvertering. Bent u misselijk na het eten van vet voedsel, of heeft een erg vol gevoel in uw buik? Of heeft u na het eten pijn aan uw rechter ribbenoog en daarbij ook een plakkerige, vettige ontlasting? Dat kan duiden op een verstoring in uw darmflora. Dan is het darmflora pakket een goede test om te doen. Let wel dat uw darmflora ook verstoord kan zijn door het volgen van een antibiotica kuur.

Glutensensitiviteit test

Glutensensitiviteit of glutenintolerantie kan ook leiden tot darmklachten. Heeft u vaak pijn rond de navel, zure oprispingen in de slokdarm en/of een zwaar gevoel in de maag? Dan kan het zijn dat u glutenintolerantie ofwel coeliakie heeft. Coeliakie is een chronische ontstekingsziekte die ontstaat door het eten van gluten. Gemiddeld heeft 1 op de 100 mensen in Nederland er last van. Maar velen weten het niet. Wilt u zeker weten of u glutenintolerantie heeft? Doe dan doe een glutensensitiviteit test. Zo laat u niets aan het toeval over.

Neem darmklachten serieus

Darmklachten zijn erg hinderlijk. Neem ze serieus en laat snel een ontlastingsonderzoek doen. Zodra de oorzaak van uw darmklachten helder is, kunt u ze samen met uw arts verhelpen. Wilt u meer weten over wat te doen bij darmklachten? Lees hier onze andere blogs over medische testen.

kim

Laat je bericht achter