Darmklachten? Doe de candida test

Darmklachten? Doe de candida test

Ontdek de oorzaken van darmklachten

Heeft u vaak buikpijn, last van verstopping, een vorm van diarree, winderigheid, een opgezette buik, misselijkheid of brandend maagzuur? Deze en meer symptomen rond uw buik en maag kunnen duiden op serieuze darmklachten. Een of meer van dit soort symptomen komt voor bij een tiental verschillende darmaandoeningen. Ze worden overigens meestal aangeduid onder de verzamelnaam ‘prikkelbare darm syndroom’ (PDS). Uit onderzoek blijkt dat maar liefst één op de vijf Nederlanders last heeft van PDS. Dergelijke darmklachten zijn uiterst vervelend en kunnen – zeker in het openbaar – voor ongemakkelijke situaties zorgen. Bij darmklachten is het belangrijk om uw darmgezondheid zo snel mogelijk te herstellen. Heeft u darmklachten, zoals hierboven beschreven? Dan kunt u een professionele Candida test kopen. Dan heeft u snel een betrouwbare diagnose.

Wanneer een Candida darmtest kopen?

darmklachten candida testEen van de professionele darm tests is de Candida darm test. Wanneer doet u er verstandig aan om een candida darm test te kopen? Een toename van gisten zoals Candida albicans veroorzaakt darmklachten, een opgezette buik of vermoeidheid. Met een speciale kweek uit de candida darm test worden de aantallen en soorten gisten in de darm bepaald. Candida en andere gisten zijn overal in de natuur aanwezig, zoals in de aarde, in ons voedsel en in ons lichaam. De darm bevat bacteriën, gisten en schimmels die samen voor een gezond darmmilieu zorgen. De gisten behoren (in lage aantallen) tot de normale bewoners van het slijmvlies in ons lichaam. Een belangrijke gistsoort is Candida albicans. Een toename van Candida cellen in de darm kan klachten veroorzaken. Die overmatige groei van Candida wordt vaak een ‘schimmelinfectie’ genoemd, maar Candida is een gist. Gisten voeden zich vooral met zetmeel. Overmatig zetmeel gebruik kan bijdragen tot het in stand houden van een overmatige aanwezigheid van gisten in de darm. Een overmatige groei van Candida kan verdacht worden bij klachten winderigheid of opgezette buik, brijachtige, ongevormde ontlasting, ontlasting aan de wc plakt, gistende ontlasting, onverteerd voedsel, misselijkheid en anale jeuk. Let op: deze opsomming van darmklachten bij Candida is zeker niet compleet.

Afwijkende waarden in ontlasting?Tijd voor een arts!

De meeste mensen die ontlastingsonderzoek aanvragen hebben al langere tijd last van darmklachten. En bij de meeste mensen die een uitgebreid onderzoek aanvragen en insturen worden afwijkende waarden gevonden. Het bepalen van afwijkingen in de darmen is een essentiële eerste stap voor het herstellen van uw darmgezondheid. Aan de hand van uw uitslag van de professionele Candida test kan een arts of therapeut gericht vervolgstappen nemen en de informatie gebruiken om een behandeling of dieet voor u op maat te ontwerpen.

kim