Bedden speciaal voor senioren

Bedden speciaal voor senioren

Niet alleen voor senioren

U wordt een dagje ouder en wilt goed voorbereid zijn op mogelijke ongemakken in de toekomst. Heeft u dan al gedacht aan de aanschaf van een seniorenbed? Misschien is dit niet op u van toepassing maar mogelijk wel op uw ouders, familie of kennissen. Wist u dat seniorenbedden niet alleen geschikt zijn voor oudere mensen maar bijvoorbeeld ook voor lange mensen? In dit blog bekijken we de voordelen van seniorenbedden van topkwaliteit en voorzien we u van advies.

Wat is een seniorenbed?

Een seniorenbed is een bed waarvan de zijkanten een gemiddelde hoogte hebben van 47 centimeter. Seniorenbedden hebben een speciaal ontwerp waardoor het instappen en uitstappen gemakkelijker gaat, dit komt doordat het bed in hoogte verstelbaar is. De comfortabele hoogte van het bed maakt dat dit bed ook geschikt is voor lange mensen, voor wie het uitstappen uit een normaal bed door hun lengte soms wat lastiger kan gaan.

De voordelen van een seniorenbed

Als u de aanschaf van een seniorenbed overweegt dan is het handig om u bewust te zijn van de voordelen hiervan. Wij zetten ze voor u op een rij:

  1. Het vergemakkelijkt het uitstappen
  2. Het matras ondersteund het lichaam
  3. Het bed zit stevig

Er bestaan verschillende soorten seniorenbedden die ieder ook weer hun eigen voordelen hebben. Zoals het seniorenledikant, seniorenboxsprings, hoog/laagbedden en bedden met een schotelbodem. Welke keuze voor u het beste is, is heel persoonlijk. Voor sommige mensen kan het handig zijn als het bed deelbaar is in twee delen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer het lastiger wordt om onder het bed te stofzuigen of wanneer een van twee├źn vanwege extra zorg op een andere kamer slaapt.

Heeft u een seniorenbed nodig?

Wordt u of een van uw naasten moeilijker ter been? Of wordt het opstaan uit uw bed steeds lastiger? Dan is het een goed idee om een seniorenbed te overwegen. Er zijn vele soorten en maten op de markt. Kies voor een bedrijf dat luistert naar uw behoeften en een persoonlijk advies uitbrengt. Heeft u de optie al overwogen om alleen een seniorenmatras aan te schaffen? In sommige gevallen is enkel de aanschaf van een seniorenmatras al voldoende als uw bed nog past bij uw behoeften. Dit scheelt weer in uw portemonnee. U kunt online een afspraak maken bij een betrouwbare leverancier voor meer informatie over seniorenbedden.

kim